Nyt fjernvarmeanlæg - men vi fryser

Hej Forum,

Vi har for et par år siden installeret nyt fjernvameanlæg - Germina Termix, som vi er glade for i sommerhalvåret. Men om vinteren fryser vi - der kommer ikke varmt nok vand frem til radiatorerne.

Vi har indstillet anlægget til at vi skal have en rumtemperatur på 24 grader. Anlæggets automatik beregner så at radiatorvandet skal være 65 grader. Men selvom anlægget "kalder" på varmt vand, når temperaturen på radiatorvandet kun op på max. 52 grader (anlæggets egen måling af fremløbsvandet målt ved anlægget). Reelt er fremløbstemperaturen så nogle grader lavere når det kommer frem til radiatorerne.

Vi har haft vor VVS's er ude og se på anlægget rigtigt mange gange - renset ventiler e.t.c. - men der er stadig kun halvvarmt vand i radiatorerne. Vort gamle oliefyr kunne sagtens give mere end 60 grader varme radiatorer.

Kan det være fordi vi ligger som sidste forbruger - sidste kunde - på fjernvarmeledningen sådan at vi ikke får nok varmeenergi fra fjernvarmeforsyningen?.

Der sidder en måler ved fjernvarmeanlæggets indgang og her kan vi se, at det indkomne vand har en temperatur der ligger mellem 60 og 68 grader. Flow'et er konstant mellem 170-220 L/h.

Eller kan vort fjernvarmeanlæg være underdimensioneret? Eller noget tredie?

MVH Nipo

Hej Forum, Vi har for et par år siden installeret... Vis hele indlægget
11 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
I kan “nøjes” med at udskifte selve varmeveksleren i unitten.
Jeg vil mene at det må være en reklamationssag, så fat i vvs-eren.

Søren O
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis