Rist afløb til bad....

Hej gutter
Svingerinden har købt en ny lejlighed på stuen med kælder under med bad lavet for 5 år siden... ingen tilstandsrapport og ejerksifte ...
Dette afløb er under håndvask og vand fra bad løber også ned hertil. Der er ekstra gulvflser

Hun vil gerne have ny rist men kan se det er støbt i.... har også fået oplyst at det er ulovligt lavet ? Hvis man skal ændre det, hvordan skal man ændre det? Altså banke en masse gulvfliser op, lave hul til kælder og isætte nyt afløb? Hvilke produkt er det? Der er faldstamme efter wc ca 80cm til venstre og bad område start er altså til samme rist er 30cm til højre... når man er i gang, kan så lave sep afløb til bad?? Alt dette bliver større og større med meget banken op og store huller til det fælles kælder? Hvad med vådrum membram? Hvor mange timers arbejde er der til vvs? Er der nogle særlige løsninger som kræver lav højde, så man undgår at gå for meget ned?

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er  ikke nemt at sige præcis hvilken løsning, før det er hugget op og man kan se rørføring.
Måske kan man se afløbet nede i den fælles kælder og det kan sige lidt om størrelse og om det kommer nedenud.
Men de 2 fliser der ligger omkring afløb og langs væggen skal helt sikkert hugges op. Så køber man afløb medbundudløb hvis røret går direkte nedad. Røret fra håndvasken hugges ind i en rille i væggen fra ca. 0,5 m over gulv, og føres ind i gulvafløb over vandlås. Så er den skjult. det ses ikek hvor røret fra bruseniche kommer så den skal måske også ind i siden på afløb.
Eksempel på afløbsskål  LINK  
Denne er til 110 mm rør lodret. Fylder 220 mm incl det stykke som skal ned i muffe på 110 mm rør.
Vådrums sikring ( hvis der er sådan noget ) skal ind over flangen med forstærkning  Så for at få plads til det skal de 2 fliser i 2, række sikkert også hugges op. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Hvis den skal have det så kan man lave et afløb der med sideudløb og så lade vandet løbe hen til den viste afløb
Det betinger at indløb på afløb under vasken har indløb under side udløb på afløbet i bruse område OG at faldet på gulvet går hen til dette nye afløb. Ellers må man fortsætte med at vandet løber her hen. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis