Tislutning af unidrain til kloakrør?

Jeg skal til at lave badeværelse i kælderen og vil i den forbindelse installere unidrain. Der er et gammelt gulvafløb (fra omkring 1950) støbt i terazzoen. Der står altid vand i bunden af afløbet så går ud fra røret bøjer i et U under gulvet som vandlås. Planen er at montere unidrainen på det eksisterende rør efter gulvet er brudt op (skal lægges nyt alligevel), ved at skære den gamle vandlås af og tilslutte unidrainen (der har sin egen vandlås) direkte til det eksisterende rør?

Skulle der være et problem i det? Og hvordan gøres dette? Hvordan tætnes det 100%?

Hvor stort skal faldet være fra unidrainen til det gamle kloakrør? unidrainen kommer til at sidde i en afstand af ca. 30- 40 cm fra det nuværende gulvafløb? Kan/Må man egentlig bruge flexslanger?
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
ikke flexslanger til kloak. Det vil samle sand m.m. i hver rille.
Hvis dine afløbsrør er 110 mm plast er det jo nemt af få fittings der drosler ned fra de 110 til måske 50 mm eller hvad der passer til unidrain.  
Er det gamle støbte eller cementrør så skal der findes passende overgang. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Jeg har droppet unidrainen og regner med at montere enten et alm blücher afløb med lodret udgang tilsluttet en p vandlås dimensionen er 110 mm, eller en lav model Ø75 med vandret udløb og indbygget vandlås. Er bare blevet anbefalet førstnævnte løsning da der skal tilsluttes flere ting b.la. vasken i køkkenet, opvaskemasine, vaskemaskine, tørretumbler og så selve badet selvfølgelig Det gamle rør i gulvet er af støbejern. Jeg vil heslt undgå at grave op udenfor og skifte det gennemgående støbejernsrør, der går under fundamentet selvom det nok ville være mere korrekt at ligge et nyt plastrør ind.... Hvor længe kan disse jernrør holde? vil tro det er fra 40erne eller 50erne....

Planen nu er at skære jernrøret  så langt ind så muligt under fundamentet så man kan komme til "udefra" engang hvis det skulle være nødvendigt.... Men hvad kan de holde? 100-200 år? Det jo god godstykkelse.
Når du nu er i gang, så tag tyren ved hornene og grav ned udenfor og skift røret ud med plastrør, så er det gjort, og du slipper for at tænke på, om det nu er tæt, eller der siver lidt ud nede i jorden.

fase
Det er korrekt at unidrain IKKE kan modtage afløb fra f.eks. vask m.m. Men det bedste er at lave den almindelige afløb som du beskriver men med indbygget pungvandlås. Det findes i rustfri fra blücher eller i plast til mere rimelige penge fra andre fabrikater. ( også med rustfri rist)

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis