Støbe under stolpe

Hej
Vi har overtaget en beklædt carport hvor de bærende stolper desværre er gravet ned og ikke støbt.

Stolperne fejler ikke noget endnu så overvejer at save dem over lidt over jorden, få gravet stolpen og støbt en stolpesko i et 10 cm kloakrør istedet. Burde det ikke kunne fungere og der skal vel ikke støbes på ydersiden af kloakrøret også ?
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis du bruger stolpesko i jern kan du vel undvære røret? Skære stolpe, gravehul, skrue sko med spyd på stolpen, støbe nedenunder. Husk at retningsstabiliteten ryger hvis stolperne ikke er gravet ned. Så er der andet der støtter konstruktionen? Kryds, plader, andet?
Tak for svar. Ja kunne måske undvære røret dog er der enkelte steder hvor terræn falder meget og har derfor behov for at højden på betonen er over niveau. Så kunne røret måske været fint. Er disse 10 cm i diameter tilstrækkelig?
Carporten er beklædt men tænkte også på noget krydsbånd 
Den påtænkte konstruktion bliver meget mere svag for vindtryk. Du kan næsten betragte de almindelige stolpesko som hængsler ( lidt seje måske men alligevel )  så carport skal have en anden form for afstivning i begge retninger. Her er plade beklædning lige så effektiv som krydsbånd. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Tak. Er betonfod på 10 cm i diameter tilstrækkelig ?
Hvis det er god kvalitet så er det ok, på den synlige del. Og god kvalitet får du med støbemiks, og så vibrering af betonen. Det kan sikkert gøres ved at køre med borehammer eller lignende ind imod et plastrør. De er normalt 110 mm og kan så skæres af bagefter. Du vil se at beton synker under vibrering, og det skyldes at lufthuller fyldes med beton. Du efter fylder naturligvis så der  bliver pæn overflade.
Nede i jorden ville jeg støbe hullet fuldt, så der kommer det an på hvilken skovl / spade der bruges 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis