Brændeovnsråd

Hej gode folkens.

Vi er ikke særligt ovnkyndige...
Vi skifter den  gamle Morsø-sviner-bandit til et svanemærket, men er i tvivl om dimensioneringen. Rummet på 45 m2 er i et gammelt, utæt bindingsværkshus...der er en supplerende varmepumpe, vi helst ikke bruger for meget.

Der er noget om, at man skal finde en ovn, der er optimal på partikeludledning, når ovnen er i balanceret drift, dvvs. et par stykker brænde og lidt luft. Vi går selvfølgelig efter høj effektivitet.

Nogen anbefalinger, gerne med lidt masseovnseffekt? Vi er lidt varme på Morsø 8143, om den er overdimensioneret ved vi ikke...
1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
For at få et retvisende billede, bør du kende husets isoleringsgrad. Din nuværende brændeovn kan give et fingerpeg om behovet.

At en brændeovn er svanemærket siger intet om brugen. Svanemærket angiver kun hvordan produktet miljømæssigt er fremstillet. Det er stadig fyrmesteren og brændets kvalitet der er afgørende om der forurenes.

Du kan sagtens fyre miljømæssigt korrekt i en gammel olietønde hvis du har helt styr på teknikken, for slet ikke at tale om gamle brændeovne så længe vi taler om ovne af støbegods.

Det står ufattelig meget sludder på nettet om partikler og brændeovne. For at få et mere retvisende billede, kan jeg bl.a. anbefale hvad BørneAstmaKlinikken i Gentofte og Lunds universitet i Sverige har publiceret om partiklers indvirkning på luftveje og celler.

Masse- og jernovne er helt forskellige konstruktioner. Uden at gå i detaljer er masseovne mest velegnet til jævn fyring over et døgn. 
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis