El: 32A gruppe til komfur i enfaset bolig installation

Hej,

Jeg undersøger muligheder for at etablere komfurinstallationen i en gammel lejlighed.
Er det lovligt at etablere 25 eller 32A gruppe til komfur med 230V 1N tilslutning? Umiddelbart med 3x6mm2 frem til tillsutningstedet og derefter 4mm2 tilledning
Baggrund: der er tale om ombygning fra gas til elkomfur. Der er kun en fase i lejligheden og ombygning til trefaser er ikke mulig i ejendommen.  Forsyningen er med 40A HPFI relæ og eksisterende installation består af 2 x 13 A grupper på samme fase.
Kan elforsyningsselskabet oplyse om stikledningens størrelse (tænker om det er 25 eller 35A)?
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
NEJ..         

Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............
Det står ikke i stærkstrømsbekendtgørelsen men i Fællesregulativet, at en så stor belastning skal fordeles på flere faser.

fase
Er det denne du referrer til:
"8.4.1. Strømubalance
I tilfælde, hvor fasestrømmen i tilslutningspunktet overstiger 16 A, kræves en ligelig fordeling af den samlede effekt på to eller tre faser. Hvis der er tvivl om, hvorvidt tilslutning af en forbrugsenhed i en forbrugsinstallation kan medføre utilfredsstillende spændingskvalitet, skal der altid fremsendes tilmelding, så netselskabets tilladelse kan indhentes inden tilslutningen. I øvrigt henvises til netbenyttelsesaftalen. "


Dvs. der er ingen undtagelser overhovedet til at trække mere end 16A fra en fase?
Nej, der er ingen undtagelser for at tilslutte enfasede brugsgenstande med et forbrug over 16A  svarende til 3,6 kW. Er det ikke muligt at få en fase eller to mere trukket ind i lejligheden? Det medfører naturligvis en omkostning for dig.

fase
Annonce
Tak for afklaringen for lovgivningen. Det er ikke på nogen måde rentabelt at få etableret flere fase i lejligheden alene (4. sal), så konvertering fra gas må udskydes indtil flere beboere vil konvertere således at udgiften til etablering af flere faser bliver bare en smule mindre. Jeg formoder dog at den alligevel vil være skyhøj uanset ,pga. gebyr til forsyningselskabet grundet forøget effekt, hvis jeg ikke tager fejl her.
Hvad det koster at udvide, bliver du nødt til at spørge en stedlig installatør om. Sandsynligvis er alle tre faser til stede i stigeledningen, og dermed er omkostningen formindsket betydeligt.

fase
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis