Skimmelsvamp bag tapet

Hej
D 1/12 overtog vi en gammel andelslejlighed, som vi er i gang med at renovere. I forbindelse med fjernelse af tapet opdager vi, at der er et relativt stort område (lidt under 2 m2) bag tapetet på den ene væg med skimmelsvamp. Man kunne ikke se skimmel udefra, men tapetet bulede lidt og var nemt at rive af, uden tilførsel af vand, så det har været fugtigt. Væggen er i soveværelset (tidligere ejere har dog brugt det som stue) og er ikke en ydermur, men en der står vinkelret på ydermuren. På den anden side af væggen er køkkenet, men vi kan ikke se tegn på fugt eller skimmel nogen steder der. Der ligger så vidt vi ved heller ingen vandrør i væggen.
Vores plan var at fuldspartle væggen og sætte filt op, men vi ved ikke rigtigt, hvad vi skal gøre nu. Er det nok med en god omgang rodalon, eller skal pudsen slibes/høvles af? Skal det tilses af en fagmand eller er der mon erfarne folk herinde, der kan hjælpe os videre?

På forhånd tak for hjælpen! Og glædelig jul 😊

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
I første omgang synes jeg i skal lokalisere kilden til fugten, og få standset tilførsel af ny fugt - mål evt. hvor meget fugt der er i væggen. Det ser ud som om den øverste kant af pletten flugter med en bordplade, så hvis køkkenvasken er på den modsatte side af væggen, så bør i undersøge, om vand fra vasken på en eller anden måde kan komme i kontakt med væggen. Det kan være en utæt fuge, en liste der ikke er tætnet mv., hvor der kan sive vand ind. Problemet kan være opstået for længe siden, så en tidligere beboer kan allerede have udbedret det.

Når tilførsel af fugt er standset, så vask det så godt i kan med rodalon, og lad det tørre ordentligt op, inden i går videre med at spartle. Man kan i øvrigt få noget anti-mugmiddel, som kan blandes i beton mv., og det kan du overveje at tilføre på det sted, hvor der er skimmel.

Hellere leje end at bo på gaden.
Tak for svar. Umiddelbart kan vi ikke finde kilden til fugten, men måske er den fjernet fra tidligere beboer, som du skriver. Pletten er lidt højere end en bordplade og vasken sidder et godt stykke derfra, men det skal ikke kunne udelukkes, at det har været det.

Og når vi så har givet det rodalon, hvordan kan vi være sikre på, at det ikke vokser videre inde bagved? 
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Rodalon er ganske effektivt mod skimmel. Derudover har skimmel den rare egenskab at det kun kan leve når det er fugtigt. Hvis du får fjernet fugten så dør skimlen. Hvis du derimod ikke får fjernet fugten så kommer den igen (og du får også andre problemer).

Hvis fugten allerede var væk så kan det også sagtens være at det du ser reelt er død skimmel, det er næsten umuligt at se om sporerne er i vækst.

Jeg ville nok vaske det ned også lade væggen stå i nogle dage for at tjekke at den er helt tør. Også gå videre.

Er i nervøse kan i behandle med noget antiskimmel inden i for videre

Hvorfor skal en væg der ser fin ud iøvrigt fuldspartles 

Ask
Vi prøver med rodalon og håber på det bedste.

Planen var at fuldspartle med rullespartel, fordi der skal filt på og som jeg forstår det, kræver det meget glatte vægge, for at man ikke ser ujævnhederne. Og dem er der altså kommet en del af, efter vi har hevet tapetet ned. 
​Mener du det kan undlades og man bare kan pletspartle? 
Altså jeg har selv sat filt på pudsede vægge efter at have fjernet tapet og det gik fint med pletspartling. Men hvis det er meget kan jeg godt forstå jer. Det kræver dog en del håndelag at få en glat flade ved fuldspartling 

Ask
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også