Lampested - med eller uden lampeudtag?

Hej,
Jeg har nogle lampesteder hvor der sidder en orange loftsdåse, hvori ledninger er samlet og forgrener sig videre til andre lampesteder. Der er også to ledninger, der går ud der hvor man kan koble noget til det pågældende lampeudtag.

Er det et krav, at der installeres et lampeudtag (fx https://www.wattoo.dk/lk-lampeudtag-oe83-med-ledningstilgang-fra-siden-eller-midten-1020001994-1020002003-1020002016), eller er det ok blot at samle ledninger fra installation med ledninger fra lampe via samlemuffe (fx https://www.jemogfix.dk/samlemuffe-2-54-0mm-25-stk/7110/9051554/) og så sætte udløbsdæksel (fx https://www.jemogfix.dk/udloebsdaeksel-graa/7110/9011940/) på den orange dåse?

25 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis du skal tilslutte din lampe, så vil det  blive betragtet som indgreb i den faste installation. du skriver ikke noget om installationens alder, men jeg ville lave arbejdet færdigt og montere et lampeudtag f.eks. det fra Wattoo. Det har været et krav i mange år med lampeudtag.

fase
Hej Fabrin,
Tak for input.
Installation er fra 70'erne, men gipslofter er nye. Kommer det så under nye regler? 

Hvis det er et krav, er det sådan det bliver - men kunne nu godt have brugt de 500 kr andre steder :-)

Alle de ledninger, der nu er samlet med muffer på billedet - dem samler man så i lampeudtaget i stedet? 

Ja, det kommer under de nye regler.
Ledningerne samles på samme måde i de klemmer, der er mærkede med L,N, M1, M2 og jord.

fase
Tak for hjælpen Fabrin
Et tillægsspørgsmål - kan se, at man kan få lampeudtag I forskellige udgaver - 3 polet, 4 polet og 5 polet. Hvordan finder jeg ud af hvilken model jeg skal bruge? 
Annonce
Hvis den fra fra Harald Nyborg opfylder dit behov er den OK. Jeg kender jo ikke din installation og dermed antal ledninger.

fase
Den ene ser sådan her ud  😁
Det var også mere princippet bag det jeg godt kunne tænke mig at lære - så jeg selv kunne finde ud af hvor mange poler jeg har brug for de forskellige steder. 
Men tænker umiddelbart - en pol til Nul, en pol til fase for at kunne føre strøm videre, en pol til tændledning/mellemledning. Der er ingen jord på de gamle ledninger. Giver det 3 poler? Eller 4 fordi jord altid er regnet med? Hvornår har man fx brug for 5 poler? Er det hvis man har flere stikkontakter koblet til? 
Der er yderligere 15 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også