Problem med aftræk til emhætte

En bekendt har lavet nyt køkken, og er så rendt ind i et problem med emhætten, idet der dels skal laves en overgang fra et hul på 150 mm til en aftræksslange på 127 mm (ikke det store problem), men derudover er der det problem, at over hullet til aftræksslangen sidder et vandrør  ca. 4 cm over hullet og det rager ca. 4 cm ind over hullet fra bagkanten. Jeg glemte selvfølgelig at tage et billede af det, men har i stedet prøvet med en lille tegning at beskrive problemet. Tegningen viser i venstre side emhætten set fra siden, og til højre er det emhættekassen uden front set forfra. Den røde streg illustrerer væggen. Det grønne rektangel med blåt indhold er aftrækskanalen på 150 mm, den orangebrune dims er aftræksslangen på 127 mm. Vandrør som sidder i vejen er illustreret med grønt. Som det fremgår af tegningen set fra fronten er der også et vandrør som overlapper lidt ved aftrækshullet i venstre side. Den blå runding med gult indhold til venstre illustrerer de 2 klapper som vipper op, når emhætten aktiveres. som det ses rammer de vandrøret, således at de ikke åbner helt. På tegningen til højre er det illustreret ved de 2 blå streger som vinkler lidt mod højre og venstre.
Vandrørene kan ikke flyttes højere op, idet de går ind i et rum bagved med fladt tag, og dette rum ligger lavere, således at rørene allerede nu ligger helt oppe under taget.
På grund af vandrøret bliver det ret problematisk at sætte noget ovenpå aftrækket, idet det jo samtidig skal medføre, at man får bøjet det forbi vandrøret, og så vil der jo blive endnu mindre plads til, at de 2 klapper kan åbne og luften kan strømme op i aftræksslangen.
Så gode råd efterlyses. Umiddelbart tænker vi på, om man kan lave noget, således at man kan sætte en anordning på aftræksslangen længere oppe, hvori der sidder sådan 2 lukkeklapper eller anden lukkemekanisme, således at man kan fjerne de originale. Så kan kan nok godt sætte en 150 mm slange på og lidt højere oppe så lave noget overgang til 127 mm aftrækkket. Men på dette stykke skal der så også monteres den evt. lukkemekanisme.
Det skal bemærkes, at der sidder flere vandrør i området, end dem jeg lige har tegnet ind, og de skal jo så gerne blive dækket af et skjold.
I højden er der nok kun  ca. 40 cm at arbejde på, og på grund af konstruktionen på loftet er det nok ikke umiddelbart muligt at lave indgreb på slangen der, bl.a. fordi den ikke er lodret  og meget svær at komme til på grund af hele tagkonstruktionen.


Kurt B. Andersen
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det ser noget problematisk ud. Men som en vært i en tv udsendelse fra gamle dage ofte sagde. " for den der har viljen i hjertet er alting muligt"
Der er ingen tvivl om at det ikke kan lade sig gøre som tingene ser ud. Du kan sagtens lave så de kontraklapper sidder højere oppe men det knæk du får nederst plus at aftræks kanal op i loftet er noget lille vil bevirke at du ikke får nogen effekt af emhætte andet end noget dejlig lys på arbejdsplads.
1. Man kan gå på kompromis med emhættens højde. Altså sænke den lidt under det anbefalede. Det vil hurtig give lidt mere plads. På den måde kan der måske være plads til en lille bule i aftræk så det " lille rør" kan være der.
2. Kan man måske hugge et stykke ind i muren og så omlægge vandrøret på en måde så den kommer længere ind imod væggen.
3. Man kan sagtens være lidt kreativ og lave en inddækning som skjuler det hele. Det er kun et spørgsmål om at lave 3 stumper plade og sætte sammen.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Ja, vi snakkede om at finde en kreativ vvs.er, men det er ikke et let sted at komme til med noget som helst, da det er ved en ydermur, hvor 2 tag løber sammen, og samtidig har tag og loft en meget speciel konstruktion. Loftet i køkkenet følger f.eks. nogenlunde taghældningen, så der er ikke meget plads mellem tag og loft. Ydermere har han været oppe og konstateret, at aftræksslangen faktisk ligger begravet under isolering og den følger loftet til en skorsten midt i huset, hvor den så er koblet på! Så det er jo et forfærdeligt langt aftræk, der er på den.
Så vi snakkede også om, at der måske skulle ses på muligheden for at få ført den direkte lodret op og gennem taget, men det løser jo ikke problemet ved selve emhætten.
En anden mulighed vi snakkede om, var at få lavet noget beslag, så emhætten evt. kunne flyttes så langt ud fra væggen, at aftrækket kommer fri af vandrøret. Så skal der så bare også lige lavet nogle nye sider til emhætten, men det kan man jo nok også finde ud af.

Kurt B. Andersen
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis