Cirkulationspumpe, placering

Vi skal have det sidste på plads i vores teknik skab, og her i  blandt en cirkulationspumpe til varmt brugsvand.
Men hvor i ledet skal den placeres?

Den skal vel ‘blot’ holde varmeveksleren konstant varm?

Så er det mellem koldt fremgang og varmt afgang?
Også med et par kontraventiler ?

Altså:
Varmeveksler fjernvarme frem og retur
Varmt brugsvand, i cirkulation med kold fremgang?
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Cirkulation på det varme vand skal cirkulere det varme vand så vandet i den varme hane komme med det samme, når du åbner hanen. Det bruges ikke til at cirkulere vandet i varmtvandsbeholderen. Hvis din varmtvansinstallation ikke er lavet til cirkulation, kan du ikke lave cirkulation på det varme vand.

fase
Hvis installationen er lavet med et pex rør ud til hver tappested så kan du ikke få cirkulation på det varme vand. I alt fald kun på 1 streng. Men det vil ofte heller ikke være nødvendigt da det er ret tynde rør, og derfor kommer det varme vand typisk ret hurtigt. Og det er den eneste fordel der er ved cirkulation. 
Er der en afgrenings punkt langt væk fra teknik skabet så kan du have cirkulation hvis der er trukket et ekstra rør ud til dette sted. Så sættes pumpen på så det varme vand derude fra pumpes ind i et T lige under koldvands indgang ved vadvarmer.
Så trækker du varmt vand ud til dette afgrenings punkt, og det vil blive " skubbet" op i vandvarmer. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Hvis det blot er en varm veksler du vil have, for straks at kunne få varmt vand fra veksleren, så skal der "blot" laves cirkulation på fjernvarmevandet gennem veksleren. Der skal så laves et lille omløb uden om den ventil der styrer varmtvandsproduktionen. Denne ventil kunne være en lille nåleventil eller en termostatstyret returventil.
Nyere fjernvarmeuniter er udstyret med et lille omløb der netop sikrer er der er "varmt fjernvarmevand" helt fremme ved veksleren, selv om det er lang tid siden der er brugt varme eller varmt vand.
Elmand: En stor fordel ved cirkulation på varmt vand er at begrænse vandspild.

Søren O
Ja Søren O det er fordelen samt komforten men bagdelen er at øge varmetabet. Da der er 2 rør ( varmt vand og retur ) der ligger og er varme hele døgnet. Man kan vælge pump med ur f.eks. og så kun have cirkulation om morgenen og sidst på dagen. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis