Kaloriferevarme/ varme genvinding.

Hej i kloge hoveder.
Har et hus fra 1972 på 130 kvm, med et ellers velfungerende Hess kalorifere anlæg.
Imidlertid kører vi med ca 50 i relativ luftfugtighed og kunne tænke at tilføje et modstrøm varmeveksler.
Mit spørgsmål er nu, om det vil være muligt at indsætte en sådan veksler i returluften til kaloriferen? Der cirkuleres jo luft i systemet, så tænkte at returluften kunne udnyttes, som forvarning og tilføjelse af frisk luft til indblæsningsluften i kaloriferesystemet.
​Mvh skovtek
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det skulle der ikke være noget problem i. Det vil kun forbedre indeklimaet, selv om det ikke lige er sådan det normalt gøres. Hvad gør i nu med udsugning fra f.eks. køkken og bad?
I stedet for blot at tage en delstrøm af luften i returkanalen kunne du jo flytte udsugningen til dine fugtige rum (bad + køkken), og så blot tilføre den friske luft fra varmeveksleren til returluften i Hess anlægget. Det vil nok give et bedre indeklima.

Søren O
Hej Søren O.
Tak for dit input.
Pt. er der fra bad og emhætte direkte ventilation til taghætter. Det vil måske være en god ide at tilslutte disse, eller i hvert tilfælde badudluftningen, til varmeveksleren.
Så er spørgsmålet hvor stor varmeveksleren skal være og hvilken type der vil være den bedste??
Mvh skovtek

Velkommen på lds.
Er problemet ikke at i har for tør luft ved de 50 % relativ. Både kryds- og modstrøms vekslere vil udtørre luften yderligere så jeg ville vælge et andet system. Det er roterende veksler. De danner ikke kondensvand og har kva det en højere varmegenvindings grad. Tryk her for link til et eksempel
Jeg kender ikke meget til Calorifere system, men er det ikke den samme luft der cirkulerer rundt ? og dermed indeluften ?

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Hej Erik og tak for svar.
Jo, det er den samme luft der bliver afkølet og genopvarmet i kaloriferesystemet, Dog bliver der tilført frisk luft via udluftning og nå dørene går op,
Vores problem er kondens i vinduer om morgenen, så 50% luftfugtighed er nok i overkanten. Vi kører med 1grad natsænkning, hvilket betyder at shunten lukker for fjernvarmevandet og ventilatoren i kaloriferen stopper kl 11.30. Systemet starter så op igen når temp er faldet 1 grad.
Mvh skovtek
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis