Er den her lovlig installation jmf nutidens byggereglement

Emko
Emko
14 2680 Solrød
Hej Jeg er nysgerrig om det er en lovlig installation jmf nutidens standarder? Øverst er den rillet i væggen men ikke nederst.  

Envidere er jeg interesser om installations kabler er optimalt fremtidssikret mht vibrationer/slitage.
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
PinkHenrik
PinkHenrik
5017 6300
Det øverste billede ser ud som om det er inde i et skab, og det er lovligt at mure kabler inde, men at lave det halvt virker som en hovsa løsning.
De skruer der sidder på det nederste billede, er som sådan ikke farlige, men det kræver jo at der bliver fyldt lidt "mudder" i revnen. Så hvis der bliver pudset op er det helt ok.

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
TRRA
TRRA
946 2770
Tror egentlig den udvendige installation er lovlig nok. Den indrillede ligner noget der skulle have været spartlet op - så er den fremtidssikret. 

Mvh Troels
Emko
Emko Trådstarter
14 2680 Solrød
https://photos.app.goo.gl/hGns6FXTGwPQ8QFK8
Annonce
Emko
Emko Trådstarter
14 2680 Solrød
Tak for svar, jeg er lidt nysgerrig, burde jeg ikke rille den sidste del (nederste) installationskabel i vægen så den flugter med den anden? Det er autoriseret elektriker der har udført opgaven, jeg er bare lidt nysgerrig.
S. Fabrin
S. Fabrin
11124 4400
Installationen er fuldt lovlig. Om den nederste del burde være rillet ind i muren kan diskuteres, men udførelsen er lovlig.
På billede nr 2 er vist at kablet er gjort fast med et par skruer. Det er lavet sådan, fordi elektrikeren ikke fylder rillerne. Det er blevet til murerarbejde. Med hensyn til vibration/slitage er det sådan at det er særdeles vanskeligt at reparere, hvis man sammenligner med ledninger rukket i rør, som så er en dyrere form for installation.

fase
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Sponsor på LDS

Malgodt

Malgodt er en af de mest populære maling-butikker på nettet med fysiske butikker i Aarhus og Rødovre/Glostrup. Har været sponsor på Lav-det-selv.dk igennem flere år og bidrager med artikler og ekspertviden.

Se mere

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis

Se også