Ældre hus, bedst energi kilde råd søges

Hej alle.
Håber den går ind under rigtig kategori.

Vi er et ungt par, der er i handel med et ældre hus, som er blevet renoveret for nogle år siden, men sidenhen har stået tomt, og trænger til en kærlig hånd, vi har styr på renoveringen, men er kommet til et punkt hvor vi søger råd omkring varmekilde, hvilke der er at foretrække da vi ikke har meget viden omkring det punkt.

Lidt fakta.
Huset er i 2 plan, med stueplan på 180kvm og 1 sal på 120kvm, det er energimærke D, og forsøgt energi optimeret af tidligere ejer, her vil vi selvfølgelig gøre lidt ekstra tiltag for at få isoleret endnu bedre.
Huset har et nyere Blackstar pillefyr(?) og vi er ikke sikre på om det kan varme huset, som har radiatorer nu, men der skal gulvvarme i stueplan.

Vi er vilde med varme, og ser faktisk at vi kan få det varme på og ikke "spare" uden det skal være helt galt..
Vi kunne godt tænke at os at høre erfaringer, kan pille bedst svare sig, et kombi fyr med træ/træpiller, evt. et flis fyr? hvad kan bedst svare sig, hvor prisen stadig holdes på et minimum? I vores nuværende hus har vi et Salamander fyr, til træ, men der er meget arbejde, og det ser vi måske også kommer på et minimum, men er stadig ikke lukket på at det kan være en alternativ energi kilde også?

Spørgsmålet er lidt bredt, jeg håber i kan gøre os klogere, egne erfaringer, pris kontra varme.
Tak :-)
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Et Blackstar fyr med NBE pillebrænder er da helt optimalt til at opvarme et ældre hus i den størrelse. Jeg har selv opvarmet knap 300 m2 hus. Det kan selvfølgelig blive billigere i opvarmningsomkostninger at fyre med eks. brænde, men det kræver et nyt fyr, akkumuleringstanke mm. Det kan aldrig komme til at hænge sammen økonomisk medmindre du selv har træer du kan fælge og laver alt brændet selv.
jeg har et Blackstar og er unåde tilfreds. Det smarte er, at du kan lave intervalfyring. Dvs - som vi gør - sætte fyret til at tænde og køre et par timer to gange dagligt i sommerperioden. Du har varmt brugsvand hele tiden og bruger en håndfuld piller om dagen.

 

Den eneste måde du kan gøre det bedre er med gratis brænde træ, halm eller lig.n.
Men det kræver jo for det første en større investering og derefter en massearbejde.
Behold pillefyret og lør det at kende

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis