vedr 5 ledet kabel og samle dåse

I forbindelse med varme styringen i sommerhuset er blevet opgraderet og lavet lidt om på er der fra det 5 ledet kabel der går fra tavlen og op til den placering hvor gsm modul/styre relæ sidder ændret lidt på kablerne så der er kommet 2 hullet fra overskydende kabler, formoder at man ikke må have åbne huller i en dåse og denne skal skiftes til en ny denne dåse hedder sd01
det kabel der hedder gsm/stik går over til gsm skabet samt en stikkontak og løber paralel med det 5 ledet kabel, er det ikke en ide og droppe dette kabel og tilslutte det til dåse sd02 hvor der aligevel er alle forbindelse fra sd01 dåsen, stikkontakten er 30 cm fra dåsen sd02 ?
kablet fra tavlen overvejen ved denne løsning og blive skiftet ud så det går direkte til sd02 dåsen.

det kabel der kommer fra tavlen går til denne dåse og går videre til samledåse sd02 hvor styre relæ fra gsm sidder, denne sd02 dåse den måde det er lavet på er den ok der kan ikke trækkes i kablerne og de er ikke synlige når lemmen op til det lille loft er lukket

Alle kabler er behørigt sat fast med clips med 20 cm afstand så det ser pænt ud. 
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
S. Fabrin
S. Fabrin
9846 4400
Hvis kablerne kan nå, er det da en god ide at lave samlingerne i den dåse med relæet.

fase
jetdirect
jetdirect Trådstarter
2102 -
Varme styringen er lavet af 2 omgange derfor det 5 ledede kabel er samler i samledåse (sd01) da der har været samlet 2 radiatorer i denne, disse 2 har nu fået sit eget 3 ledet kabel direkte ned til relæet i tavle.
kablet mærket gsm/stik som er forbundet i dåse sd01 er lang nok det ligger paralel med styre kablet på 5 leder så vil ikke være det store problem og lave dette om.

på styre kablet er det ikke anden belastning en 1x styre signal til relæ i tavle og 1x afbryder signal til en termostat som er styret af et andet relæ..

Jeg formoder den måde det er lavet på med den dåse hvor det lille relæ sidder i er helt ok og den måde kablerne kommer ind i dåsen på, der er låg på dåsen som er fra lk

Noget jeg bemærkede det 5 ledet kabel der går fra tavle til sd01 kan det godt være lidt tykkere end det kabel der kører videre fra dåsen selvom det stadig kun er 1,5 kv. jeg har haft fat i et 2.5kv kabel og det er så tyk at der ikke er tvivl, kan det være måden kablet er lavet på, den grå plast kappe er også i det 5 ledet der går fra sd01 dåsen. 
S. Fabrin
S. Fabrin
9846 4400
Der kan godt være forskel på kabeldiametrene, selvom tværsnit og lederantal er ens.

fase
Annonce
jetdirect
jetdirect Trådstarter
2102 -
ok iorden

udfra billederne med relæ boksen så er det vel måden og gøre det på og stadig efter bogen.

Selve varmestyringen er dokumenteret med diagram der beskriver alle kabler mv med farver osv 

 
S. Fabrin
S. Fabrin
9846 4400
Det er svært at svare entydigt på, fordi det kræver kendskab til den fysiske placering i forhold til hinanden. Men hvis kablerne kan forbindes i relæboksen, så går det vel. Kablet til styring af relæet er formentlig et svagstrømskabel og må derfor ikke føres gennem samme hul som installationskablerne. 

fase
jetdirect
jetdirect Trådstarter
2102 -
metal skabet som gsm styring og backup strømforsyning sidder i sidder på samme plade lige ved siden af kassen sd02 som indeholder styre relæ og samling af styrekabel, ligeledes stikkontakt og forsyning til skabet er på samme plade.
Skabet er jordet.
Kablet med styre strømmen (12v) til det lille relæ bliver flyttet så det ikke går igennem samme hul

på venstre side kan ses stikkontakt+nøgleafbryder til gsm skab, det er denne kontakt hvis kabel løber paralel hen til den første samle dåse sd01 hvor styrekablet er splittet.
til højre for skabet sidder plast kassen med styre relæet .

når gsm modulet ikke er aktiv og man er i sommerhuset så kan man manuelt aktivere varmen via kontakten som er styret af termostaten, hvis man glemmer og slukke denne når man tager hjem igen så er systemet nu sikret ved at når man slukker lys gruppe 2 som er den ene halvdel afhuset så afbrydes forbindelsen til kontakten som er styret med relæ nr 2. Den eneste gruppe der er aktiv er den 3 fasede gruppe der går til varmen og gsm styringen.
Nu har du en ide hvordan systemet er skruet sammen. (kontakten er monteret i forfra dåse)relæet der hedder : skur/pumpe er styret af lys gruppe 2 og samtidig sikrer at hvis varme knappen ikke er slukket når man tager hjem så afbrydes denne via dette relæ,

Dallasproben øverst venstre er til og til/fra koble gsm modulet da det også kan køre alarm overvågning, proben blev monteret da der aligevel skulle trækkes et kabel til kontrol signal fra varme relæet.

 
Annonce
jetdirect
jetdirect Trådstarter
2102 -
en lille opdatering.
det 5 ledede kabel fra tavle til samle dåse sd01 blev skiftet til et der kører direkte til samle punktet hvor styre relæ fra gms udskiftet

nye relæer monteret selvom de er brumfri så snakker de nu lidt aligevel men ikke så voldsom som de gamle
stikkontakt kabel til gsm mv rettet så det går direkte til samle punktet sd02 hvor styre relæet sidder også.

dc kabel til relæ sidder nu i sit eget hul så det er adskilt fra ac kaberne.
stikkontakt og strøm til gsm fødes nu fra sd02 kassen.
alle kabler monteret så det sidder så pænt som muligt 
det tog små 8 timer alt i alt incl oprydning mv
den nye underramme der løftede tavleindkablingen virkede fint


 
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Lignende indlæg

 1. Trække kabler i eksisterende rillerør
  Lav-Hus (4 svar)
 2. induktionskogeplade
  Hårde hvidevarer (18 svar)
 3. Jordledning
  Belysning (19 svar)
 4. El - Ny gruppeafbryder for terrassevarmere
  Lav-Hus (6 svar)
 5. Installation af indbygget bruser
  Lav-Hus (9 svar)
 6. Udskifte lampeudtag?
  Lav-Hus (18 svar)
 7. Stikprop på installationskabel
  Lav-Hus (9 svar)
 8. Nødstop til bænksliber - relæ?
  Værktøj og maskiner (7 svar)
 9. Tilslutning af regulator til kanalventilator
  Lav-Hus (23 svar)
 10. Tilslutning af indbygningsovn til kraftstik uden stikdåse
  Hårde hvidevarer (17 svar)

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her