Opfriske gul fyrretræstrappe?

puggie
puggie
299 8700
Vi har sådan en lakeret trappe i fyrretræ den fremstår gullig. Vil gerne give den et mere eget/bøget look hvor træstrukturen bevares. Hvad skal der bruges? Vil helst bruge noget på spray, primer og bejdse....?

9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Rantzau
Rantzau
2124 2970
Hverken spray, primer eller bejdse fungerer før du har fjernet al lak, men du får aldrig nåletræ til at ligne eg eller bøg.

Du får et langt bedre resultat ved at rense i bund og respekterer nåletræet.
puggie
puggie Trådstarter
299 8700
Det er ikke fordi det skal immitere en anden træsort. Den gullige skær skal bare ændres til noget lysere/gråligere som fx gulvet på billedet 
Rantzau
Rantzau
2124 2970
Der findes flere muligheder som imødekommer dine ønsker, men du skal stadig fjerne al lak inden du går videre, ellers virker resultatet som maling. 
Annonce
uldal
uldal
6429 6500
Slib helt i bund og giv ludbehandling

 

TRRA
TRRA
642 2770
Det er et gigantisk arbejde, at fjerne al lak fra en trappe. I kunne vælge at male vanger, stolper og håndløbere, og så fjerne lak fra selve trinene give lud og lak/olie - eller få en gulvmand til det. Det er til at overskue. Alternativt kunne i give det hele hvidpigmenteret lak. Det er let at lægge på, men svært at få til at se pænt ud, for det kommer til at ligge som en hinde uden på træet. 

Mvh TRRA
puggie
puggie Trådstarter
299 8700
Jeg overvejer lidt at købe en professionel sliber til formålet fx en Festool Excentersliber og så sælge den bagefter. Det burde vel gøre arbejdet betydeligt nemmere eller hvad? Hvor meget vil i tro en gulvmand skal have for komplet afslibning af alle flader på den trappe?
Annonce
uldal
uldal
6429 6500
En exentersliber er ikke nok. Både trekantsliber og knofedt hører med. Der er rigtig mange timer i det. MEN prøv et “skjult sted” med kraftig grød af brun sæbe, læg husholdningsforie over og tape kanterne. Lad det hvile et døgn. Hvis lakken er til at skrabe af, er det løsningen.

 

puggie
puggie Trådstarter
299 8700
Hvad vil i tro det vil koste at få lavet trappen om som på billedet? Den minder jo meget om min og er ikke svungen.
uldal
uldal
6429 6500
37 timer x 400,- + materialer + moms
PS gør det selv 

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Sponsor på LDS

Malgodt

Malgodt er en af de mest populære maling-butikker på nettet med fysiske butikker i Aarhus og Rødovre/Glostrup. Har været sponsor på Lav-det-selv.dk igennem flere år og bidrager med artikler og ekspertviden.

Se mere

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her

Se også