Stålwire som gelænder

Hej.

Vi har lavet en træterrasse og skal i den forbindelse lavet et gelænder, som på nuværende består af stolper i træ og ovenpå ligger et terrassebræt, for ikke at lukke for meget af og sørge for at ungerne og hunden ikke falder ud, er ideen at vi skal have stålwire mellem stolperne, vi har ledt nettet tyndt og kan ikke finde en 'pæn' måde at fastgøre wiren på - i hvertfald ikke på danske sider - Det findes et hav amerikanske sider med løsninger, men det nytter ikke noget, når nu vi jo bor i Danmark. Er der nogle af jer der ved hvor vi kan finde lignede eller hvordan vi kan gøre?

Inspiration til ideen fandt vi her
https://www.diypete.com/diy-cable-railing/
Hej. Vi har lavet en træterrasse og skal i den... Vis hele indlægget
13 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
solaris skrev den 10-09-2020 11:43:26

Du kan bore huller i stolperne, og bruge almindelige vireklemmer i enderne ,de fylder ca 15-20 mm. De kan så skjules med en galvaniseret dækskinne af den type der bruges til at beskytte elkabler på husmure. Alternativt kan du bruge galvaniserede jernrør, pænest hvis du borer huller i midten af stolperne, men de kan også monteres i rørbøjler på siden af stolperne.

 Men hvordan får man så wiren stram nok? 

Det er jo det der er problemet. Hvis du strammer meget op, så skal ende stolper være ret solide, ellers tipper de indad.
Nu er det ret tynd wire i påtænker og yderligere med plast uden på.
Ellers kan man bore et passende hul ind i enden af en gevindstand, så det bliver et rør. Stikke wire enden derind og klemme "røret ". Så kan gevindstangen stikkes igennem sidste stolpe og spændes. Bagefter skæres overskydende gevindstang af uden for møtrik.
Når i bruger den påtænkte type wire kan der svejses et øje på gevindstang og wiren kan låses omkring dette øje. Gevindstang igennem sidste stolpe på samme måde.
Det er jo stort set at tage sådan en vantskrue LINK skille den ad og montere gevindstykke igennem stolper. Jeg kender ikke jeres stolper m.m. så ved ikke om den er stor nok.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Hvis du vælger at bruge wire, så vil jeg anbefale at du vælger den i rustfrit stål, og i en vis tykkelse, så det ikke bliver en "osteskære"
De plastbelagte bliver ret hurtigt grimme og matte i plastikken, har selv prøvet at bruge dem til tørresnore.

Vi prøver igen, i morgen --
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis