Blænding af dør med fortrydelsesret

Vi har tre stuer en-suite i en gammel lejlighed. Vi vil gerne blænde den ene dør af for at udnytte rummet bedre. Døren skal lukkes af, men kun for en periode. Om nogle år regner vi med at få brug for den igen, så den skal være til at etablere igen. Der er fine gamle karme som helst ikke skal ødelægges. Hvordan gør jeg? Døråbningen er 146cm bred med to fløjdøre og 243cm høj (udvendige mål). Dybden er ca 13cm.

Kan vi sætte en plade ud over hele molevitten fra karm til karm og beholde dørene indeni? (Karmen bliver skjult)
Bytte et træskelet op i døråbningen og montere en mdf plade og afslutte med en acrylfuge. (Karmen er synlig)
Noget tredje?

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
AskH.
AskH.
834 2860
Jeg har engang lukket sådan en midlertidigt. Der valgte vi kun at lukke den fra den ene side. Så på den side hvor døren flygtede med karmen gjorde vi intet udover at lukke døren. På den anden side (hvor der er lidt dybde mellem væg/karm og lukket dør. Lavede vi et simpelt træskelet som blev fyldt med rockwool også en plade udenpå malet ligesom væggen. Jeg ville nok bruge krydsfiner eller gips plade.

Da vi byggede træskelettet blev det sat fast i karmen med vinkelbeslag.  Så undgik vi at skulle fikse gulv ved reetablering men skulle kun spartle og male karme 

Ask
jens peter bus
jens peter bus Trådstarter
3
God ide med vinkelbeslaget. Så behøver jeg måske heller ikke fjerne fodtrinnet der sidder fast bag gerichterne. Har også overvejet gipsplader, men så skal jeg jo spartle bagefter - det bliver lidt mere bøvlet og måske ikke så pænt. Jeg tænker her på kanten mod karmen..
AskH.
AskH.
834 2860
Med fibergips kan du lime dem sammen. Afhænger også af hvor mange i er til at lave arbejdet. En finerplade Der dækker det hele kommer til at veje godt til 

Ask
Annonce
jens peter bus
jens peter bus Trådstarter
3
Det endte med stålskelet indvendig i døråbningen. Nederste profil sidder kun fast i siderne for ikke at ødelægge dørtrinnet. Profiler samlet med R/R skruer til en start men jeg pillede dem ud igen, da skruehovederne gjorde pladerne ikke flugtede over en samling. Enkelt lag Gipsplader på begge sider med glasuld imellem. Spartlet samlinger, grundet og malet til sidst.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her

Se også