Flad tag med pap - ændres til tag med lidt hældning

Hejsa, vores tilbygning med flad tag trænger til nyt liv. Vi har nu af flere gange lappet på det gamle tag, men er kommet til den konklusion at nyt er nødvendigt. Tilbygningen er ca. 5x7 m. Kan kam lave nogle kiler (pr 40 cm) der fra midten at taget kiler fra 15 cm til 5 cm ved stern, altså med fald til begge sider. Og så montere 18 mm tagfiner med underpap + overpap? Eller skal det gamle rives helt af, af med gamle krydsfiner og så opbygge faldet helt fra bunden på de gamle bjælkespær? Det gamle er "koldttag" altså er opbygningen - loftpaneler, forskalling, dampspærre, bjælkespær med isolering, 50-80 mm luft, krydsfiner og 2 x tagpap (4 x pap, de steder vi har rep :-) ) Hvis man kan lave det oven på det gamle, skal der så være en form for luft under det nye tagfiner eller? Håber på nogle sagkyndige råd, på forhånd tak.
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
hej 10 tommelfingre
du kan godt lave to-sidet fald på dit gamle tag.
jeg ville foreslå at du i stedet for kiler laver f.eksp. 5-6" i kip (langsgående), 1" bræt ved tagrende, trække snor mellem disse to og skære regler til efter højde pr. ca. 60 cm.  (HUSK at faldet skal ca.3-5 cm pr. løbende meter)
herefter kan du oplægge OSB plader samt påsvejse pap (HUsk tagfod ned i tagrende).
håber du kan bruge ovenstående, god arbejdslyst.

dan49    42315739
ALTID masser af ventilation under krydsfiner.
Det bedste ville være at rive det gamle af, rette op med fald og lægge rupløjede brædder på.
Lav det ordentligt 😀.
Krydsfiner/OSB er noget skrammel i en tagkonstruktion, da man skal være helt sikker på at der er nok ventilation. Til gengæld er det hurtigt at lægge op, så derfor er det attraktivt.
Alt efter hvor meget vand der er kommet igennem det eksisterende pap / hvordan krydsfineren har det , ville det klart være bedst at rykke det gamle af.. Dermed kan du sagtens bruge krydsfiner eller OSB plader, så længe du har godt med udluftning under spærene (& naturligvis gennemstrømning af luft langs spærene..) .. Men det andet kan da godt lade sig gøre , dog skal man altid have godt med luft...

Dog er det kun krævet cirka 2,5 cm. fald pr. løbende meter (ved tagpap) ..så vidt jeg ved..
Tak for input :-)
Er godt klar over at det optimale ville være at rykke det gamle helt af først og så opbygge fra bunden med fald. Men det ville bare være meget nemmere at "bygge" oven på, men god ventilation under.
10 tommelfingere skrev den 03-09-2020 07:42:35

Tak for input :-)
Er godt klar over at det optimale ville være at rykke det gamle helt af først og så opbygge fra bunden med fald. Men det ville bare være meget nemmere at "bygge" oven på, men god ventilation under.

 Lav det nu ordentligt. Det er trods alt en tilbygning og ikke et skur. Du får næppe ret meget opbakning til at lave den nemme løsning på dette forum, da brugerne oftest består af mennesker med en smule faglig stolthed. 😀
Bygger du bare ovenpå kan du gå og bekymre dig om du har en skimmelrede i din tilbygning.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis