Fjerne maling fra en pudset facade

Hej,

Vi har et hus fra 1936 hvor der er malet med plastic maling ovenpå puds.Vi har forsøgt at få malingen af med en beton sliber med diamant skive, først en grov og så en noget finere. Begge dele åd maling og puds, så vi fik mærker i facaden. (https://murerbutikken.dk/shop/carbide-slibeskive-oe-739p.html nr 24 og to andre lidt anderledes men grovere)Så har vi prøvet en stålbørste på en vinkelsliber, men den sliber bare malingen og fjerner den ikke. Så facaden bliver glat, men malingslaget sidder der stadig. Der er mange svin revner i facaden, som skal repareres. Men jeg frygter at de kommer tilbage, hvis malingen ikke kommer helt af og huset kan ånde igen. Er der noget som har erfaring med noget ligende som kan hjælpe? Jeg har overvejet om vi simpelthen skulle bruge noget flydende malingsfjerner i stedet for at slibe...

På forhånd mange tak (håber virkelig der er nogen som kan hjælpe....) ps. Vi er ikke interesseret i at sandblæse eller lign.

Hej, Vi har et hus fra 1936 hvor der er malet med... Vis hele indlægget
15 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Det er fuldstændig rigtigt. Men hvis vi ikke fjerner den gamle puds, så er arbejdet med at bygge op mindre. Og vi kan alligevel ikke gøre noget ved murstenene. Langt det meste af pudsen binder nemlig stadig fint. 
Helt sikkert. Vi valgte at slibe huset af med en betonsliber med støvsuger. Det var forholdsvis let. Vi lejede maskinen i to weekender til et hus der er 120 i grundplan og nogle steder 4 m. Højt. Dog havde vi taget en side tidligere. Vores maling sad godt fast. Hvis den er løs kan man bruge en facadesliber, men den er også meget tung. Den kunne ikke bruges på vores facade da malingen sad for godt fast. 
.. og så oppudsning af muren igen derefter?
Ja. Da vi havde fjernet malingen gik vi hele facaden efter for revner. De lodrette revner som var meget tydelige, satte vi armeringsjern i ved at skære en vandret revne med en vinkelsliber på 30 cm og ca 4 cm dyb. Hvis der var svind revner fjernede vi let det løse puds. Alle steder hvor pudsen var skruk bankede vi den af, og pudsede områderne op igen. (Med 350 puds fra LIP) Herefter fik hele facaden et lag 350 LIP puds, hvor vi lagde net i. Da det var tørt lagde vi et tyndt lag 360 LIP, og vi har til sidst malet med LIP slutpuds, som er en super maling som er diffusionsåben, men afgiver fugten hurtigere end andre malinger, så der ikke kommer frost sprængninger om vinteren hvis det pludselig fryser om natten. Til alle hjørner brugte vi hjørne profiler, dog ikke vinduerne, da vores false ikke er dybe nok. Det er blevet så flot. 
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også