El

Hej
Hvordan beskytter jordledning mod stød. Hvad er forskellen på en stikkontakt med og uden jord.
Feks. Hvis der er tilsluttet en vaskemaskine til en stikkontakt uden jord, hvad ville der så ske, ville hpfi ikke bare slå fra, hvis der nu opstår en fejl.
Hej Hvordan beskytter jordledning mod stød. Hvad... Vis hele indlægget
14 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Gavn derhen at du sagtens kan bruge stikkontakten til sådan en apparat, og til dét fremtidige som kræver jord
Mon ikke vi over de næste (mange) år efterhånden får udfaset det "danske jordben", og helt går over til schuko. Det system vi har haft i de sidste +40 år kan da ikke være fremtiden (desværre). Synes bestemt ikke en schuko stikkontakt designmæssigt kan hamle op med det "danske stik", men hvad hjælper det når man praktisk taget ikke kan købe en el- maskine eller genstand med dansk stik. Tror at vi må overgive os.

Søren O
Mads99 skrev den 24-07-2020 18:13:48

Hvis nu der er et apparat, som ikke har en jordledning fra fabrikanten af, men der er stikkontakt med jord. Så ville man ikke får gavn af den stikkontakt med jord alligevel ??

Det er korrekt. Det er typisk apparater med metal på ydersiden eller som har forbindelse med vand, som skal jordes. Maskiner, lamper osv. Andre ting er konstrueret, således at en fejl inde i ikke vil være farlig ved udvendig berøring. Man taler om dobbeltisolerede ting. Dette er vist med et symbol med 2 firkanter inde i hinanden. Disse skal ikke jordes.

Der er ved nybyg og større renoveringer i dag krav om at alle stikkontakter har jord.
Nu skal man ikke misforstår det derhen at fabrikanter sådan selv kan bestemme om deres apparater skal have jordledning eller ej. Der er mindst dobbelt så stor et reglement som skal overholdes for at man kan få tingene godkendt og CE mærket. Tidligere hed det D mærket.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis