Planering af fræset jord som er meget våd

Hej,
Vi har fræset vores have for et par dage siden og vil nu plane den før såning, men den er nu så våd at det er helt umuligt at plane den mener vi, vores lånte traktor kørte fast, så hvad gør man, prøver med håndkraft, venter til jorden bliver tør, eller får en anden traktor med andre dæk til at planere, kort spurgt, hvad gør vi lige her 🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️

Dan
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Venter til det bliver tørt.
Det havde været bedre at vente med at fræse til stabil periode med "godt såvejr", så det hele kunne laves uden afbrydelser.

Søren O
Det er ikke så vanskelig at jævne det areal ud manuelt. Men jorden skal være nogenlunde sund / tør inden i kan gå i gang.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Det er trods alt ca 750 m2 men det bliver nok også den manuelle måde 👍🏻

Dan
Jeg har udjævnet til en græsplæne med en græsklipper. Altså den type man sidder på og som har skærebord under. Man skal bare køre frem og tilbage med skærebord helt nede, Naturligvis ikke med klipper koblet til. Den slæber nogen gange noget jord foran som så falder af hvor der er lidt huller. Presset fra hjulene var lige tilpas til såning.
I et andet tilfælde har jeg faktisk kørt med en lille pladevibrator. Plænefrø spirede ok. Men det blev for hårdt i overfladen.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Annonce
Du kan også gøre det med en træ-palle spændt efter havetraktoren, læg 20-25kg ovenpå pallen.
Var også meningen med palle med noget tungt ovenpå men det er rent mudder så vil vente til det bliver lidt tørrere men er så bange for det skal fræses igen 🤔🤔

Dan
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis