Transienter, virkemåde

2 spørgsmål jeg har!

1. Ved overspænding ledes denne gennem PE til jord, men findes der ikke masser af elektronik der har kortsluttes den interne 0VDC til PE?
2. Hvad sker der med varistoren når den bliver udløst, bliver det en konstant kortslutning til PE, indtil modulet udskiftes - hvilket betyder en forsikring er en rigtig god ide, eller virker modulet i de millisekunder det nu skal, og holder derefter op med at virke som transientbeskyttelse ?

 

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
En transientbeskyttelse skal installeres parrallet med en Rcd (hpfi) og har til opgave at fange overstrøm som der kan opstå ved et evt lynnedslag i nabolaget. Og lede denne overstrøm til jord før den kommer ud til de elektriske installationer. Når en transientbeskyttelse har været udløst en gang virker den ikke mere, og skal,skiftes. En Alm transientbeskyttelse beskytter ikke en bolig mod direkte lynnedslag, men kun mod de transienter der kan opstå Ved lynnedslag uden for boligen, hvor de går i elnettet indtil ens bolig.
Men hvis den bliver forbundet til tavlens PE skinne, vil den så ikke lede transienterne ud til alle andre komponenter der er tilsluttet PE i huset, den vil selvfølgelig primært lede til jordspydet pga. denne har laveste modstand?
Skal transientbeskyttelsen have sin egen PE direkte til jord?

Når en transientbeskyttelse har været udløst en gang virker den ikke mere, det har jeg forstået, men hvad er dens tilstand efter den har været udløst? konstant kortslutning til PE?

 

den vil ikke lede strømmen ud til andre gennem jordlederene strøm er lidt liges som vand den går den letteste vej... der vil dog komme en lille smule. men det er dog meget vigtigt at ens overgangsmodstand til jord er så lille som muligt, det kan man bl.a. opnå ved at brugen en hovedjordleder ( leder mellem jordskinne og jordsyd) på min 6 mm2. hvilker forøvrigt er kravet i dag, den leder der går fra transienbeskyttelses modulet og jordskinnen må max være 0,5 m og ikke mindre mm2 end hovedjordlederen.
her er et link hvor den hele er skrevet lidt mere pædagogisk sådan virker transientbeskyttelse
Det skal lige siges at det  faktisk er et krav i dag at der skal etableres transienbeskyttelse i alle nye tavler også bolig tavler.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis