Savsmuldstapet skal VÆK

Hej Alle jer,

Her kommer lige en lille større. Spøgsmålene er til sidst i teksten.

Vi skal have savsmuldtapet ned fra vugge af gasbeton. Vi har fået en del ned, men nu er projektet gået lidt i stå, grunder så meget andet der også skal lavet i huset. Savsmuldetapet sider afsindigt godt fast. Vi har læst den ene artikel efter den anden og utallige youtube videoer om hvordan man lettest får sådan noget skidt ned. Intet har gjort det særlig let. Det vi har gjort er at prikke huller i tapetet, og dampe det let. Men tapetet er stadig ret svært at få af, mest fordi overfladen er så porøs. Derudover er vi lidt usikre på hvor godt gasbetonen har af at blive så fugtigt. Dertil kommer så at nogle af væggene (bl.a skråvæggen) er lavet et et andet materiale. Ved første øjekast (for en som ikke har særlig godt forstand på sådan noget) ligner det en eller anden form for pap (se billede X)m en tænker det nok er en form for gipsplade eller?, de vægge har vi stort set ikke turde dampe, men det gør også at tapetet stort set at umuligt at få af. Det er som om (dette er til dels også gældende for gasbetonen) at det øverste lag af tapetet (det lag med maling og det meste af savsmulden) kommer sådan nogenlunde af (dog langt fra let) og tilbage sidder sådan et tynd lag papir tilbage.

Kunne det evt være en idé at bruge knofedt får at få det "øverste" lag af og derefter dampe de sidste rester af? (dette kræver jo at væggene kan tåle alt fugten)
Næste skridt i renoveringen af væggene skal være at fuldspartle dem, derefter filt og maling.

Her kommer spørgsmålene så:

1. Hvor mange tapetrester må der være tilbage for man fuldspartler? (Se billede 1) er disse vægge klar?

2. Er der nogle der har et gæt på hvilket materiale dette her(skråvæggen og den væg ved vinduet, og hvordan skal vi få tapetet (det inderste lag) af? og hvad skal de spartles med? (Se billede 2)

3. Sidst men ikke mindst er dette kun ét værelse ud af 2! 😬😅. Kunne det være en mulighed at fuldspartle, filte og male uden på tapetet, når nu det sidder så godt faste som det gør?

4. Hvilken slags spartelmasse skal ma bruge? Tænker der skal spartles med en type til at fylde større huller og ujævnhedder (se billede 3) og så en anden type (sandspartel eller rullespartel måske?) til hele vægen?

Håber at nogen kan hjælpe, vi trænger virkelig til at komme igang! Hvis nogen gerne vil svare men har brug for ekstra info om noget, eller et mere klart billede så sig til 👍

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Vi har selv været turen igennem og valgte at fuldspartle direkte oven på både savsmuldstapet og glasvæv, da det ikke var til at få ned. Du kan bruge alt spartelmasse. Vi har både brugt rullespartel fra Danalim og den billige almindelige spartel fra Jem&Fix (den med et sort låg, som jeg også syntes er bedst).


Indehaver af firmaet KV Sikring. Jeg sælger og installerer tyverialarmer, videoovervågning og adgangskontrol til private og erhverv. Jeg er bl.a. forhandler af Jablotron. Se mere på www.kvsikring.dk

mfrost
mfrost
2494 9400
Har selv fuldspartlet en væg med savsmuldstapet og afsluttet med filt, langt hurtigere end at fjerne det helt. 
Steensen
Steensen
2045 8700
Hvor du har gasbeton, er der ingenko på¨ isen, bare igang med at dampe af, fugten skal nok forsvinde igen, hvis du giver det et par dage i varmt vejr til at tørre.

hvord du har mistanke om gips, skal du enten bare spartle ovenpå, ellers er alternativet at skifte gipsen, det er umuligt at fjerne tapetet fra gips overfladen, uden at ødelægge papir overfladen af gips pladerne.
Der hvor du spartler Fuld spartel, start med medium grovhed, 2 lag, slib evt. groft imellem lagene, og slut af med et lag fin spartel.

 

Annonce
Annonce
uldal
uldal
6694 6500
... og hvis du lejer en girafsliber, kan du fjerne de største knopper. Det letter sandspartlingen.

 

2: måske er det dem her du har på skråvæggen. Bolius
Måske kan nogen svare på hvad der er inde bag ved så man kunne vurdere om det vil guve mening at pille dem ned?

Bare kald mig BBB 
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x
Sponsor på LDS
Malgodt

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Populært lige nu

 1. Er det helt godnat at trække nyt el selv?
  Lav-Hus (læst 988 gange)
 2. Køb af hus ?
  Køb/Salg/Bytte/Foræres (læst 299 gange)
 3. Forbind afbryder og stikkontakt
  Belysning (læst 2015 gange)
 4. Stikkontakter virker ikke efter opsætning af lampe
  Belysning (læst 244 gange)
 5. Pris på ny gruppetavle virker dyr
  Belysning (læst 2204 gange)
 6. Kabeltræk fejl??
  Lav-Hus (læst 369 gange)
 7. Minirensningsanlæg og serviceaftaler
  Lav-Hus (læst 406 gange)
 8. Langå luft-til-luft-varmepumpe, sammenhæng mellem pris og kvalitet?
  Fyr og opvarmning (læst 301 gange)
 9. plænerens - større mægnde
  Lav-Have (læst 9164 gange)
 10. knækkdt fiber kabel
  Over hækken (læst 1369 gange)

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis

Se også

Find byggemarked

Vi har samlet alle byggemarkeder i Danmark.
Søg på postnummer her:


Se alle byggemarkeder her