lim eller tapet klister.

Hej.  er ved at få nye plader i mit kolonihavehus.  Vil hænge tapet på men, er det speciel lim eller tapetklister der skal til ?  pfh tak    alle gode råd tages imod med kyshånd.
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du skal bruge tapetklister til tapet. Alle baner skæres til på forhånd og lægges på et bord eller plade der er lang nok til at dække banerne - husk at tage højde for rapport ved opskæring af tapetrullen. Bordet dækkes med maskinpapir først og inden udlægning af tapetbanerne.

1: Banerne lægges oven på hinanden med en anelse forskydning på lang og på tværs.
2: Første bane limes med en limkost. Den limede bane lægges sammen limflade mod limflade og lægges til side.
3: Næste bane limes og lægges til side på samme måde som den første.
3: Den første bane monteres når den anden bane er klar, og alle luftbobler fjernes med en tapetbørste.
4: Således fortsætter du til alle banerne er sat op.

Grunden til du lader banerne ligge et stykke tid inden de sættes op, skyldes at tapetet udvider sig en smule når det bliver fugtigt af limen. Når tapetet et tørt, krymper det igen en anelse så rynker undgås. Tiden det tager at lime en bane, svarer nogenlunde til at den forrige er fugtet tilstrækkeligt uden limen begynder at tørre.

Når den limede tapet lægges limflade mod limflade, undgår du partiel udtørring. Limfladen er stadig hel frisk.

Brug standart cellulosetapetklister der fås som pulver.

Ved at lægge tapetbanerne en anelse forskudt undgår du det helt store limsnaskeri. Det er vigtigt at limen påføres helt ud over kanten og overskydende lim påføres den underliggende bane så det kun er halvdelen af den overskydende lim der lander på bordet - derfor dækket af maskinpapir. Det fjernes og kasseres når partiet er limet og opsat. Nyt maskinpapir lægges på, og bordet er klar til næste parti tapet.

Limen udblødes i lunken vand et par timer i forvejen, gerne dagen før - det letter udblødningen. Limen er først klar til brug når den er helt gennemsigtig.

Brug ikke forlimet tapet - det har fanden skabt på en dårlig dag. Det er meget vanskeligt at undgå rynker, da det er vanskeligt at vurderer om tapetet er nok gennemfugtet før opsætningen.

Start opsætningen nær vinduer, så eventuelle overlap ikke danner skygger. Selv foretrækker jeg tapet der stødes sammen, men alligevel starter jeg altid nær vinduer.

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Det største udvalg findes stadig som klassisk tapet. Desværre er de smukkeste med de bedste farveegenskaber også de dyreste.

Det gælder i særdeleshed Sanderson og de franske tapeter i ark.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
tusinde tak for de gode svar.  Vi brugte tapetklister istedet for limen og det er super duper. Vi var en anelse bange for det faldt af da det er MDF plader men, ingen problemer.  
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis