Stoppet kloak efter ny lejer er flyttet ind

Vi har et hus fra 1953 og har boet der i 7 år uden at der har været problemer med kloakken, men det sidste halve år har huset været lejet ud til en enkelt person (vi er selv en familie på 5), og i den periode har kloakken under huset været stoppet til to gange, og det har været nødvendigt at få en kloakmester til at lave slamsugning.

Kloakmesteren siger at kloakrørerne er underdimensionerede og ligger ujævnt, men det undrer mig at vi ikke har oplevet problemer i den periode, hvor vi har boet 5 personer i huset.

Er der større chance for at kloakken stopper til når der kun bor en person i huset (og dermed sendes mindre vand i gennem kloakken), end når der bor 5 personer, eller har kloakmesteren ret når han siger at det er et mirakel, at kloakken ikke har været stoppet til i de foregående 7 år?
9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Har kloakmesteren fortalt noget om, hvor store kloakrørene er, og hvad mener han med at rørene ligger ujævnt?  Hvis der er lunker i rørføringen kan det være årsag til tilstopning.

fase
Hvilken type rør er der tale om?
PVC, beton støbejern?

MVH Njord
Rørerne er 100mm betonrør. Jeg har i mellemtiden snakket med kloakmesteren (det var åbenbart en af de mindre erfarne ansatte jeg havde besøg af), og han siger at han også mener at det skyldes at der bruges mindre vand i huset pt.

Tak for svar til alle der bidrog!
Har kloakmesteren ikke haft et kamera gennem systemet. Det vil normalt vise om der er fejl.
Hvis rørene ellers ligger korrekt, er det muligt ar renovere dem med en strømpeforing. Du skal regne med en pris på ca. kr. 1000,- / lbm.

Søren O
Nu melder historien ikke noget om hvad kloakken er stoppet af!?

Nogle personer har for vane at stritte alt mulig andet i kloakken, ud over det der kommer ud af de to nederste "menneske-huller", samt toiletpapir i ikke rigelig mængder.
Mange gange kommer tilstopninger, hvor betonrørgpr ind i brønden. Med årene bliver betonen i overgangen slidt og holder fast i “emner”, papir, bind, vatpinde osv. prøv at vippe låget af brønden og kontroller udløbet fra tilgangsrøret. Føl efter om der er grater. Det kan hugges lidt op og mures om.

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis