Erstatte gammelt pillefyr med nyt, en stor varmepumpe eller to mindre?

Beklager den lidt primitive principskitse,håber det går sammen med nedenstående tekst

Nogen der kan hjælpe med lidt hint / spørgsmål til hvad der er op-og-ned / fornuftigt / stopklodser for geninstallering (nyt pillefyr) eller konvertering til varmepumpe(r)?

Bygning 1 er det oprindelige stuehus, grundplan ca 100m², med udnyttet loft.
Bygning 2 og 3 tilsammen grundplan ca 120m², også med udnyttet loft.
Der er kun gulvvarme i to badeværelse (bygn 1 henholdsvis bygning 3), resten opvarmes med ikke alt for store radiatorer.
vvb1 og vvb2 står næsten side-om-side (af uransagelige årsager).

Pt fyres hele herligheden op af en Passat 2, som er begyndt at give udfordringer - især ved lav belastning. Kun den ene vvb kan tilkobles el, og derfor er det pt ikke praktisk at slukke fyret (unge mennesker tager ikke kolde bade). En del af varmefordelingsrørerne går gennem flere værelser, og holder dem godt varme også om sommeren, for at føde vvb i kælder i bygning 1.

Nogen er kommet med den ide, at erstatte Passat'en med en varmepumpe, med det ændre jo ikke umiddelbart på sæsonfyringsmuligheder. Og hvordan er det lige med temperaturen? Fremløb for varmepumpevand kommer vel ikke meget over +40°C, hvis det skal være rentabelt. Eller hvad? Hvordan booster man til ~60°C. Med elpatronen?

Så kunne man opstille to varmepumper ved vvb'erne, en til bygning 1 og en til bygning 2+3. Men detbringer investeringen op i nærheden af det dobbelte.

Man kunne også bare installere et nyt pillefyr og udskifte alle vvb'ere til kombi . Det kan tilsyneladende gøres for omkring 40-50% af varmepumpeløsning.


Jeg kan alt - når det lykkes.
0 svar
 Følg tråden
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis