Køkken - problem med udsugning

Hej forum

Vi har lige fået nyt køkken med indbygget emhætte med aftræk. Vi bor i en gammel bygning med en ventilationskanal midt i lejligheden, hvor også ventilatoren i badeværelset (naborummet) er tilsluttet.

Efter monteringen af emhætten i køkkenet, virker den ikke. Vi har testet, at emhætten virker i sig selv samt med aftrækket monteret, så problemet opstår, når aftrækket sættes til den centrale ventilationskanal. Og spørgsmålet er så, hvad vi kan gøre ved dette? Er der en måde, hvorpå vi kan få ‘nogen’ til at få emhætten til at virke og stadig have den koblet til den centrale ventilationskanal? Eller om vi skal opgive det og enten få lagt et nyt aftræk ud gennem husmuren eller få en ny emhætte med kulfilter?

Det skal nævnes at udsugningen på badeværelset virker fint, så det undrer mig, at vi ikke kan få emhætten til at virke.

På forhånd tak for hjælpen.
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Gætter bare nu, men kunne det være fordi ventilationskanalen er “stoppet/blokeret” så emhætten ikke kan komme af med luften. Bad ventilatoren flytter nok ikke så meget luft som en emhætte så den kan måske godt virke.

Bare kald mig BBB 
Hej. Tak for svaret. Ja, vi skal have den del undersøgt lidt nærmere, og det er sikkert det, der er problemet. Det er dødirriterende, at vi ikke var opmærksomme på den del, inden vi fik sat køkken op. Der var en gammel emhætte med motor og aftræk tilsluttet på samme måde som vores nye, men vi testede aldrig om den sugede ordentligt, inden vi rev det gamle køkken ned  

Hvis vi ender med at skulle have lagt et nyt aftræk, hvilken type håndværker skal man så have fat i? Jeg kan finde masser af specialister på nettet, men det virker til, at de kun beskæftiger sig med ventilation i industrikøkkener.
Tænker en tømrer eller en vvs,er kunne klare det.
Nu skriver du at i bor i lejlighed og det kan jo være mange ting, men har du ikke mulighed for selv at kravle på loftet og kigge. Man må formode at det har virket engang, så der er nok en “simpel” forklaring, eks en fuglerede eller sådan noget   

Bare kald mig BBB 
Et gæt: når man monterer et emfang, sidder der en kontraklap før udblæsning. Hvis den vender forkert, lukkes der af for luftstrømmen.

 

I kan ikke benytte samme kanal til begge ventilatore hvis det er en passiv kanal.
Din emhætte vil sætte badets ventilator ud af drift. 

Elektronikteknikeren
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis