Garage - Hvordan isolerer jeg gulvet uden at banke det op?

Hej med jer,

Vi har for kort tid siden overtaget et parcelhus, med tilhørende muret garage.

Da vi ikke anvender garagen til vores bil, men ren opmagasinering og kontor, påtænker jeg at lave garagen om til ét stort rum, som kan anvendes til kontor, legerum eller andet sjovt.

Vi har lige fået helt nyt tag på garagen, og garagen er splittet op i 2 rum. Det ene rum anvendes som kontor (ca. 12kvm opvarmet - varmerørene går gennem garagen og ind til huset) ), og den anden del er 'kold' med en el-port. De to dele er kun adskilt af en isoleret gipsvæg. Der er altid varmt i kontorrummet, både vinter og sommer, og der er monteret loft med isolering i denne del.

Jeg har overvejet at fjerne porten i garagen, og smide et dør/vinduesparti i i stedet, fjerne skillevæggen, isolerer loftet, og smide et eller andet gulv på. På den måde bliver rummet ca. 28kvm i alt.

Min udfordring er dog gulvet. Gulvet er støbt tilbage i starten af 70érne, og jeg vil nødigt skulle til at banke det hele op - både fordi jeg er lidt doven, men også fordi vores garage er bygget sammen med naboens så den står i skel.

Betongulvet er koldt her i garagen, og det er ret begrænset hvor meget jeg kan hæve gulvet (under 10mm), både fordi det flugter med indkørslen, men også fordi der ikke er meget plads at give af under døren, som er monteret i siden af garagen. (Se billeder)

Jeg tænker ikke jeg kan smide klikgulv på det kolde betongulv uden det har konsekvenser?, er der nogen med en kreativ hjerne der har et forslag til hvordan jeg får monteret et gulv herinde, som samtidigt ikke er superkoldt om vinteren uden jeg skal banke det hele op?

Garagen er ca. 8 x 3,5 meter og std. rektangulær - bygget op i murten med stillestående luft mellem inder og ydermur.

Her et billede af gulvet ved døren i siden af garagen - Gulvet kan ikke hæves mange mm. uden af døren vil gå imod:

Her et billede af overgangen mellem garagegulv og indkørsel:

Her et billede af garagegulvet inden for porten:

I en brandert kom jeg til at købe en kolonihave med verdens mest ramponerede træhus...og jeg aner ikke hvad jeg skal med det!
12 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Der er ingen nemme genveje. Du må banke gulv op, grave ud, isolere osv.
Udnyt at du har rigtig gode adgangsforhold.
Det er sjældent at man fortryder at det blev lavet ordentligt.


Søren O
Du kan feks lægge (smide) 50 mm isolering på betonen, så 18 mm gulvplade og sidst lægger (smider) du feks lamelgulv eller klikgulv. Ved garageporten kan let laves et "trin op" og døren får du en tømrer til at korte ned eller skaffer en ny og lavere dør. Undskyld jeg driller lidt med smideriet, men efter min mening bliver resultatet bedst, hvis man ikke smider med materialerne.

Venlig hilsen
Knud
Det er vel ikke bare port og dør der hindrer at du kan hæve gulvet. Garager er normalt ikke højloftede når de står i skel.
Du skal ikke være bange for naboens garage selv om det er bygget sammen. Der er helt sikkert sokkel ned så beton pladen i din garage er ikke støbt sammen med noget.
Jeg vil ikke mene at en minigraver er vejen frem. Der er ikke lofthøjde nok til at den kan arbejde i garagen uden at du laver fatale skader.
Så leje en god opbrydningshammer, container ude ved vejen og så brug en trillebør. Det er vejen frem og da fitness centre alligevel er lukkede så får du lidt træning alligevel.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Sludder el mand. Jeg gravede netop en gammel garage ud med minigraver. Og der er 2,18 til loft. Det er helt sikkert den bedste løsning for femtiden.

 

Annonce
Nu kommer det vel også lige lidt an på om trådstarter har erfaring med entreprenørmaskiner. Er han helt "grøn" er en lavloftet garage ikke det bedste sted at øve sig.

Søren O
I den tid man øver sig med minigraver kan man køre mange trillebøre ud. Jeg mener ikke den alene kan brække gulvet op med skovlen.
Ok jeg har set at man kan køre med hydraulisk slaghammer på dem, men mon ikke det er at skyde kanoner med gråspurve eller omvendt


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Jeg lavede den ene garage om til bryggers, som krævede dybde til afløb og isolering. Foran porthullet Brugte vi hammer til at bryde en smule op. 

 

Tak for alle de konstruktive svar :-)

Jeg er desværre ikke tosset med at vælte ind i den lille garage med entreprenørmaskiner - og egentligt vil jeg enormt gerne undgå at banke gulvet op. Jeg kan se på de helt gamle tegninger, at der ligger ca. 10cm beton, plastik og så sand. Jeg er dog ikke sikker på at 50mm isolering nok ikke vil holde på varmen derude?

Jeg fandt nogle gamle tegninger :-)


I en brandert kom jeg til at købe en kolonihave med verdens mest ramponerede træhus...og jeg aner ikke hvad jeg skal med det!
Man kan ikke isolere uden at lave plads til isoleringen ellers ville alle jo selvfølgelig gøre det på den måde, desværre kan det ikke lade sig gøre. 

Mit take er at det er en garage så man kan bakke en trailer hele vejen ind og bryde op fra bunden og ud, dvs man kan smide brokker og skovle sand/jord direkte i traileren og køre når den er fyldt, dvs ingen trillebør ned til en container eller dieseldrevne maskiner er nødvendigt.

Hvis man kan låne eller leje en buggytrailer der kan klare lidt vægt samt en nedbrydningshammer tager det hele en dags tid hvis man er to og der ikke er 15km til den lokale genbrugsstation.

Ang stabilitet ift naboen så kan du med en stor vinkelsliber skære betonen delvist fri ved væggene, så går det ingen steder mens du knuser betonen.

Hulmur er værre for det kan du ikke gøre selv uden at taget kommer af.

/BOFH

Giv mig min kop kaffe og et serverrum!

Der er yderligere 2 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis