Motor kører ikke

Hej,
Jeg har en mindre båndsav på kraft, hvor motoren kun giver et ryk, når den startes. Hvis jeg piller kilerem en af, kører den umiddelbart fint. Båndsaven løber fint rundt.
Hvad kan der være galt?
9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
ev elmand
ev elmand
15510 7480
Mon ikke den mangler en fase eller kører på 2 faser og nul. Har du monteret noget om, skiftet forlængerledning eller lignende.
Hvis den kun har 2 faser og motor kører alene vil den kunne starte op i tilfældig omdrejnings retning. Er det nulleder du har fået blandet ind i det har den meget mindre trækkraft.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
FriisRosendal
FriisRosendal Trådstarter
4
Der sad et af de gamle flade stik på, som er skiftet ud med et CEE stik. Ledningen har kun 3 faser.
S. Fabrin
S. Fabrin
8932 4400
Og i stikket er ledningerne monteret i de tre klemmer mærket L1, L2 og L3? I stikkontakten skal faserne også være monteret  sådan. Eller måske mangler der en fase.

fase
Annonce
Annonce
ev elmand
ev elmand
15510 7480
Jeg kan godt følge dig i at der er 3 ledninger i kabel. Men det siger ikke noget om hvor de tre ledninger er monteret.
Kan kabel af prøves på en anden maskine, eller kan båndsav prøve en anden kabel.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Søren O
Søren O
3490 7000
Lugter din motor af afbrændt elektronlk - det vil være særlig tydeligt i klemkassen. Hvis den lugter (en rigtig fæl lugt) er den ret sikkert "brændt af". En trefaset motor kan ikke tåle at mangle en fase, derfor beskyttes de normalt af et motorværn.

Søren O
FriisRosendal
FriisRosendal Trådstarter
4
Det viste sig, at det er motorrelæet, som slo fra, dog lige præcis ikke de 2 gange, hvor jeg pillede kileremmen af. Efter at have tænt/slukket ca 10 gange, har jeg fået motoren i gang. Det er noget ustabilt, hvornår den vil starte og relæet slår også fra selv om strømmen er taget fra. Kan det fikses? 
Annonce
Annonce
S. Fabrin
S. Fabrin
8932 4400
Kunne vi ikke fået billede af motorværnet/motorrelæet? Hvis relæet slår fra selvom strømmen er taget fra tyder på et defekt relæ.

fase
Søren O
Søren O
3490 7000
Du har sikkert et relæstyret motorværn. Det sikrer at din sav ikke selv kan starte efter en strømafbrydelse. Det er en sikkerhed du ikke må se stort på.
Har du prøvet at blæse "motorværnet" rent med trykluft?

Søren O
FriisRosendal
FriisRosendal Trådstarter
4
Jeg kan ikke finde ud af at indsætte et billede fra telefonen, men har blæst motorværnet igennem og masseret kontakten. Det ser ud til at have virket. Tak for jeres input.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Lignende indlæg

  1. Forskel på en båndsav og en dekupørsav
    Værktøj og maskiner (12 svar)
  2. Start/stop kontakt.
    Gadgets & dimser (28 svar)
  3. Kommentarer til projekt: 18" Båndsav. 2.
    Over hækken (13 svar)
  4. Motor med langsom opstart?
    Værktøj og maskiner (15 svar)
  5. 380V maskiner på 220V?
    Værktøj og maskiner (20 svar)
  6. Hjælp til motorværn...
    Værktøj og maskiner (10 svar)
  7. El i båd.
    Om Lav-det-selv (58 svar)
  8. Hjælp til elmotor - Kabling
    Værktøj og maskiner (9 svar)
  9. Brændekløver
    Værktøj og maskiner (17 svar)
  10. Maskininstallation i industri.
    Jura, reglementer og krav (45 svar)

Sponsor på LDS

KV Sikring

Få hjælp til sikring af dit hjem med alarm og indbrudssikring. KV Sikring er ejet af den flittige LDS-debatør kendt under brugernavnet Wezio

Se mere

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her

Se også