Vinduesparti skal fjernes men hvad med overlægger

vi har dette gamle skydedørs parti vi gerne vil have væk. Det er den gamle ydervæg og indervægge er lavet af siporex. Huset er fra 1974 og tilbygget i 1977 og det her parti sidder så i samlingen. Er lidt nervøs for om vi bare kan fjerne det eller om spærene kommer væltene ned i vores hoveder

Det blir mahogni med tiden
1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er ikke så nemt at se. Men den ret smalle bjælke over vinduer kan ikke bære spærene over så stor en afstand. Der skal helst være en noget højere limtræ eller anden bjælke længere oppe.
Har du de originale tegninger eller kan finde dem på kommunens hjemmeside. Så vil det fremgå af en snittegning hvordan det er lavet.
Ofte er der imellem de forskellige elementer i sådan et parti en stolpe. Enten træ eller damprør ( tyk vægget jernrør) Men det ser ikke ud til at der er gjort plads til det hos dig.
Det er helt sikkert at spærene ikke kommer væltende ned, da partiet er sat ind efter at spær og tag er sat på. Hvis der ikke er mere længere oppe så vil det komme til at hænge over tid. Så jeg ville pille partiet ud, samtidig med at der var en støtte inde i stuen. Det kan være en justerbar søjle ( soldat ) med en 2 m lang bjælke op imod loft beklædning. Når vindue er taget ud løsnes soldaten og se hvor dan det reagerer. Den mindre bjælke kan tages ud og erstattes af en god jernbjælke HEB eller limtræ. Under den proces skal det holdes oppe som beskrevet.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis