Nyt kældergulv

Er i gang med udgravning  af tidl. krybekælder. Der isoleres fra bunden med styrolit og der skal støbes gulv med gulvvarme. Men hvorfor egentlig en traditionel betonplade med rionet? Hvad med svalehalsplader direkte på styrolit, der tjener som varmefordelingsplader og giver styrke, niveleringsmasse ud over det hele...done! Hvad siger I?
Er i gang med udgravning  af tidl. krybekælder.... Vis hele indlægget
13 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
ev elmand skrev den 01-05-2020 08:22:10

trådstarter skriver >nivellerings masse ud over det hele<
Men hvis du tænker på selvnivellerende spartel så skal der bruges meget og bliver prisen høj. Du kan også Nivellere med det meget billigere materiale Beton ! I begge tilfælde synes jeg det ender med samme resultat nemlig beton pladen,
Jeg kan ikke lige se hvad svalehalepladerne har af funktion da det er kendt metode at eps plader kan holde i sig selv. Hvis man bruger eps plader  med en højere trykstyrke kan man lægge let svømmende gulvvarme direkte på denne. Det er et gulvvarme system med en hurtigere regulering.

 Det giver god mening. Pladerne var for at kunne opnå mere styrke med mindre tykkelse beton...3-5 centimeter betyder også noget i forhold til loftshøjde.

60 mm gulvspartel er betydelig dyre end 60 mm slidlag på samme opbygning. Hvor EV Elmand helt klart kommer med den billigste løsning. Herudover skal der tænkes radonsikring for alle løsninger. 

Med venlig hilsen
Martin Hjordrup Hansen.

Bygningskonstruktør / projekterings,- IKT- og Procesleder. Bygningsdesign.

Ingeniørfirmaet 
FJERRING A/S
Slagelse.
Bygningskonstruktør skrev den 01-05-2020 08:35:58

60 mm gulvspartel er betydelig dyre end 60 mm slidlag på samme opbygning. Hvor EV Elmand helt klart kommer med den billigste løsning. Herudover skal der tænkes radonsikring for alle løsninger. 

 Tjek - beton it is! 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også