Påhængsmotor trækker sidslæns ved stop/bak

Hejsa..
Vi har fået en ny påhængsmotor til vores båd, men den trækker båden sideværts når vi går fra frem til stop eller bak. Nogle der kan give en forklaring på det? Og måske en løsning på at få den til at stoppe?
Motoren er en 15hk Mariner på en klinkbygget træbåd.

På forhånd tak.

Mvh Rasmus
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det lyder da lidt underligt, står motoren til at sejle lige ud når i gør det?
Et billede af båden med motor på ville gøre det nemmere at komme med et svar.
Hvis motoren ikke sidden midt på hækken,men ude på siden, er det sandsynligvis derfor, så vil motoren lave et skævtræk når den ikke længere giver fremdrift, og båden drejer derfor rundt.

Vi prøver igen, i morgen --
Når din motor er forskudt i forhold til bådens centerline, vil du få de problemer, var den gamle motor med kortere ben, ville den ikke trække så meget til siden, måske så lidt at du ikke bemærket det, eller ikke så meget at båden kom ud af kurs.

Men du skal da have en indenbords motor, i sådan en fin gammel båd. 

Vi prøver igen, i morgen --
Gætter på, at båden trækker til styrbord. Det større motorben plus den større propel har større vandmodstand end tidligere.
Jeg kommer til at tænke på "nødstyring" med en pøs, der slæbes efter en sejlbåd i et reb. Flytter man rebet til styrbord side af agterspejlet, drejer båden til styrbord.
Naturligvis bør den fine båd have en indenbordsmotor. Det har den jo også haft.

Finnband
Det burde den nok have, hvilke også ville have været det bedste, men nu er den købt sådan og vi vil ikke lave yderlige om på den.
(Det er ikke muligt at have motoren indenbords mere)

Men Finnband, har du en løsning?
Annonce
Nu har du jo stadig roret, så kan du jo styre kontra med det.

Du kan jo også fjerne roret, og sætte motoren midt på hækken, så slipper du også for at motoren plasker vand op i båden, som den nok har en tendens til, som den sidder nu.

Vi prøver igen, i morgen --
Jeg Har også prøvet at dreje kontra med roret, men det er som om den bare går ren sideværts. Det er ret svært at styre ind til kajen f.eks

Vi har overvejet at montere den i midten, men så ville vi savne det æstetiske med roret. (Men det er nok det bedste at gøre. :(
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis