Afløbsrør dybde

Hvor dybt skal afløbs/kloak rør ligge under gulv og isoleringen?
Blot lige under flamingoen?

Og hvor dybt skal den graves ned igennem fundamentet ?
11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Tror du er startet med dit problem fra den forkerte ende. Du bør nok hive din kloakmand ind over for rørene skal jo afstemmes med den højdekote de skal møde ude ved dine brønde sådan at det passer mod kloaksystemet i vejen. Hvis det bare kommer ud af din sokkel i en højde du syntes var passende kan det hurtigt blive svært at få til at gå op 

Ask
Inden det besluttes skal man kende brøndens kote ( dybde ) ude ved vejen. Det kan du tjekke på kommunens hjemmeside, under det der hedder teknisk forvaltning. Måske henviser de til Cowi eller et andet sted.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Inde i huset bestemmer du selv. Udenfor siger man at bunden af kloakrøret er 75 cm nede. Og så skal det bare gå nedad hele tiden.

Venlig hilsen
Knud
Altså pointen som elmand også skriver er at der er en kote enten i skelbrønden eller hvis den ikke er lavet så i vejen. Den kote skal du kunne ramme inklusiv korrekt fald.

Den kote kan altså være ret forskellig fra sted til sted og problemet er at hvis du lægger røret for dybt og det hele er støbt så er den eneste måde at fikse det på en pumpebrønd der løbende skal serviceres og det er altså en ærgerlig konsekvens når man nu ellers har mulighed for at lave det rigtigt.

Så du skal finde den kote på brønden også få regnet baglæns hen til soklen. Det vil give dig maksimumsdybde. Så kan du selvfølgelig lægge det højere men det er bare så dumt at få lagt det for lavt 

Ask
Annonce
Hep! :) jeg er med.
Men det handler om, at de snart bygger brønd 3 meter fra huset. Så hvis jeg lander på 75 på den anden side af soklen, så burde jeg vidst være safe! :)
Hvis bunden på den rensebrønd er 72 cm nede så er du kun sikker på at få problemer. Spørg entreprenør hvor dyb brønd koten er

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Ja, hvis du lander på 75 cm udenfor huset er du sikker.

Venlig hilsen
Knud
Hej Dennye

Dit kloakrør skal ligge i frostfri dybde 0,75m når det gennembryder fundament  ( DS 430 )

du skal minimum have 50mm dækning af røret før flamingoen ( du kan finde oplysninger i "ds475" omkring jorddækning, side støtte mv. af dine kloakrør.

Samle/skelbrønden bør jo også sætte ud efter gældende regler, så den vil også blive placeret så den ligger frostfrit og så du har mulighed for at lægge dine rør med korrekt fald.

Der er dog nogle områder hvor der ikke er meget højde af tag af, i denne forbindelse skal der laves en afløbs dimensionering for at se om man evt. kan lave faldet mindre end de anbefalet 20 pro.
( nogle tilfælde halverer man det men kan medfører at du ikke kan bruge lavskyld toilet mv.)

Til sidst skal du have i tankerne, at det er et nyt system og der vil skulle laves kvalitetssikring og kloaktegning på hele anlægget frem til skelbrønd som skal godkendes af kommunen.

Rent lovmæssigt må du på ingen måder lave noget af dette selv, med mindre du er ansat i en virksomhed der har autorisation til kloak.

Mvh
Fabi




 

Tak for alle svar!
Der er tale om en kolonihave/fritidshus, vi vil blot gerne have lavet det rigtigt :)
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis