Renovering af hoveddør fra 60'erne

Hej LDS
Hoveddøren i vores nye gamle hus er desværre aldrig blevet vedligeholdt af tidligere ejer(e).
Vi vil gerne gøre den flot igen med en ensartet glød. Hvordan ville I gribe det an?
På forhånd tak.
16 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Afmonter døren. Skru alle metaldelene af så du har nem adgang til træfladen, slib den ned fx med excentersliber, giv den flere lag olie (eller lak efter smag, men hvis du vil have glød så er olie nok bedst)

Ask
Det er lidt svært at bedømme træsorten på et billede. Hvis det er teak har den dog fået noget lak eller lignende oprindeligt, for teak bliver sådan en sølv-agtig grå hvis det ikke løbende får oliebehandling


Ask
Den har helt sikkert fået lak på et tidspunkt, det ses på overfladen. Vil lak være at anbefale, når døren naturligvis bliver udsat for vind og vejr?
Det er jo en smagssag. Hvis du bruger olie skal du ihvertfald give det en del lag, og derefter forvente at den skal opfriskes  løbende. Hvor efter afhænger af hvor godt den er beskyttet mod regn, hvor meget sol den får mv.
Måske kan den holde 2 år, måske 3, måske 4, men måske kun 1.

En god skibslak eller lignende kan nok holde døren pæn i længere, der er du hurtigere oppe på 3-5 år. Tilgengæld skal du igang med slibening mv. igen når lakken begynder at være slidt.

Så der er ikke lige nogen klar løsning.

Også skal du jo huske at døren ser anderledes ud med lak end med olie, så det handler også om hvilket look du går efter


Ask
Annonce
Den er ikke særlig godt beskyttet. Det ses også på nuværende tilstand, hvor den står "pænt" øverst på døren og gradvist bliver mere slidt nedad. Vi ønsker et mørkt og dybt "look", som der er på midten af døren i dag. Øverst er den blank og nederst bare slidt.
Olie bringer jer nok tættere på det look i ønsker.
Fordelen der er jo så også at sålø GE man opfrisket i god tid behøver man ikke slibe og det kan derfor ske uden at afmontere døren 

Ask
Det ligner meget egetræ. Bør de ikke fjerne lakken med en kemisk lakfjerner? Skrabe, og let slibning.  I kan meget let få et uens look - ikke mindst med olie, hvis ikke al lakken kommer væk - og det er svært at slibe sig ud af, ikke mindst i fugerne. Og så ville jeg lakere den igen. Bådlak eller tonkinlak som virkeligt får gløden frem.
Jeg er som sagt ret sikker på at det er eg. Det er nok også grunden til at der er anvendt kobber og messing. I må ikke skifte beslag/ brevlåge og skruerne til stål. Det reagerer med egetræet så det bliver sort.


Mvh Troels
Vedhæftede filer:
Vedhæftede filer:
Der er yderligere 6 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis