Hjælp! Vores soveværelse i ny tilbygning er alt for varmt

kaja69
kaja69
7 2950
Hej LDS'ere,

Til vores 100+ år gamle hus har vi for et par år siden fået lavet en skøn tilbygning. Den er selvfølgelig isoleret efter alle kunstens regler, soveværelset er desværre bare umuligt at holde "frisk".

Vinduet i rummet er ikke stort (og sidder over sengen dvs med kuldefald ned i hovedet på os, men det er et mindre problem). Desuden er det svært at skabe gennemtræk for døren holder vi altid lukket for ikke at få lys (og katten) ind. Det skulle jeg selvfølgelig have tænkt på da jeg designede tilbygningen, men det er desværre for sent :-) Så nu håber jeg at nogen af jer herinde kan hjælpe med gode råd og erfaringer!

Det første jeg gjorde var at montere en ventilator i loftet. Den hjælper noget, men om sommeren er varmen i rummet stadig et stort problem ud over den generelle udfordring med at udluftet rummet.

Der er fladt tag på tilbygningen så det ville være relativt enkelt at montere en ventilationskanal i loftet i den anden ende af rummet væk fra vinduet så vindue+kanal ville give noget mekanisk cirkulation. Er det den rette løsning?

Alternativt har jeg set på DUKA ONE PRO 50+ som også er vel omtalt herinde. Det vil være nemt at montere den i væggen (samme væg som vinduet) og det lyder på andre herinde til at den er meget støjsvag. Vil den være den rette løsning?
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
uldal
uldal
6694 6500
en lille varmepumpe vil hjælpe dig meget! PS at I har kuldenedfald fra vinduet, tyder på, at der kan gøres meget isoleringsmæssigt og feks nye glas i vinduet.

 

kaja69
kaja69 Trådstarter
7 2950
Tak for svar! Kuldefaldet er kun når det er åbent. Er der nogen anbefalinger til en lille varmpumpe? Og mener du dermed også at DUKA løsningen ikke vil hjælpe? 
chrisbo
chrisbo
124 8700
En lille varmepumpe vil give dig mest komfort, og mindst støj. De nye panasonic går ned til 17 dB. Du får varme om vinteren og køling om sommeren. Endvidere har nogle modeller mulighed for at rense luften.

Installationen af en pumpe er dyrer end en Duka men du har mulighed for at noget skattefradrag.

Duka one Pro sørger for luft skifte og for at bibeholde temperaturen i det rum hvor den suger luften ud fra vha. en varmeveksler i røret. Dvs hvis du har det varmt i soveværelset om sommeren sørger den for at bibeholde denne varme.
Annonce
Annonce
kaja69
kaja69 Trådstarter
7 2950
Tak for input, DUKA lyder så IKKE som en løsning for os når problemet netop er for meget varme.

Vi har ALDRIG brug for opvarmning i det værelse (gulvvarmen har aldrig været tændt), så en alm aircon er vel så det bedste bud? Jeg så en Panasonic Tz25tke som en (tilfældig fundet) installatør ville have 11.000 inkl moms for at levere og montere. Hertil omkostning til etablering af 230V udestik. Aircon affugter jo også, hvilket er fint.

Alternativt er der vel så kun en ventilationskanal i loftet i den anden ende af rummet væk fra vinduet så vindue+kanal ville give noget mekanisk cirkulation. Det giver selvfølgelig ingen køling, men har måske en indeklima mæssig fordel?
TRRA
TRRA
1147 2770
Ja varmepumpe vil være fint,
Men prøv evt. at øge ventilationen mellem taget og isoleringen. Går ud fra at dit problem er et fladt tagpaptag.
Et par strategisk placerede træer vil over tid også kunne hjælpe
Endeligt så findes der faktisk reflekterende tagmaling/coating idag - også til tagpap - du må så nok leve med at det er hvidt. 

Mvh Troels
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Populært lige nu

 1. Fræse gulvvarme i betongulv
  Lav-Hus (læst 52802 gange)
 2. Hvilken overfræser?
  Værktøj og maskiner (læst 226 gange)
 3. Larm fra rør
  Fyr og opvarmning (læst 443 gange)
 4. fejlstrøm opvaskemaskine
  Hårde hvidevarer (læst 314 gange)
 5. Hvilket rørgevind er dette? (23,8 mm??)
  Lav-Hus (læst 323 gange)
 6. Nedrivning af stald
  Lav-Hus (læst 189 gange)
 7. Risikoen ved gamle utilgængelige varmerør
  Lav-Hus (læst 202 gange)
 8. Isolering af vinduesramme/karm
  Lav-Hus (læst 221 gange)
 9. Skal gardiner går ned over radiatoren?
  Lav-Hus (læst 215 gange)
 10. Tilkobling af stor luftkompressor?
  Værktøj og maskiner (læst 230 gange)
Video

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis