Isolering af kælderloft

Hej.

Vi går og overvejer at isolere vores kælderloft, men har hertil lidt spørgsmål. I en del af stueetagen har den tidligere ejer lagt gulvvarme og fået gulvet isoleret. I den anden del er der alm. radiatorer, men her er gulvet ned mod kælderen uisoleret. Vil vi kunne isolere kælderloftet og få samme effekt i begge dele af huset eller vil effekten ikke være så god det sted, hvor etageadskillelsen er uisoleret, idet der stadig er et "tomrum" under gulvet? Og vil der være nogle problemer i at isoleret kælderloftet det sted, hvor etagdeadskillelsen er isoleret i forvejen?

Mange tak på forhånd.
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvad er det i gerne vil opnå? Mindre fodkoldt? Holde på varmen i kælderen? isolere loft under isolering i etageadskillelse er nok spild af penge og besvær. 

Mvh Troels
Først og fremnest. Der er evt. Mulughed for at isolere etageadskilkelsen nedefra, hvis i kan komme til. Det ville være bedst. Forudsat at gulvet ligger på bjælkelag. 150mm isolering under bjælkelag fylder jo noget.

Derudover så vær opmærksom på at hvis i isolerer, mindskes luftcirkulationen. Kan betyde mere fugt i kælderen. Derudover er der brandkrav til de materialer i anvender. 

Mvh Troels
Det er altid et problem når man kun har gulvvarme i en del af huset. Så føles det ekstra koldt når man kommer i sine bare fødder eller næsten ud på det koldere gulv. Så den fornemmelse kommer i ikke uden om. Men det er klart at hvis kælderen ikke er isoleret så kan i opnå en varmebesparelse. OG en lidt koldere kælder.
Skal i helt ud over problemet med de forskellige gulv temperaturer så er der ingen vej uden om at lave gulvvarme i resten af gulvene.
Hvordan selve isoleringen kan udføres er ikke nemt at sige.
Og jeg forstår ikke helt dine spørgsmål. Der skal være god isolering under gulvvarme da temperatur forskellen naturligvis er højere.
Ellers er det jo sådan at de første 100 mm isolering betaler sig bedst. Så der hvor der ingen isolering er får du den største effekt.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis