Afstand mellem hus og træer

Hvor langt væk fra et stuehus er det "forsvarligt" at have træer placeret?

Mest med henblik på at undgå unødig slidtage på bygningen (specielt sokkel, murværk og tag).

Specifikt tænker jeg på hvordan det er ift. birketræer? I den sammenhæng handler det vel mest om hvor lange rødderne bliver? Mht. pollen og løvfald giver det lidt sig selv.
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Begge de birke typer der er i Danmark har en meget stor skive rod. Det vil sige at rødder ligger tæt under jordoverfladen, og de strækker sig meget langt ud. Måske i en radius af 10-15 m. Men rødder gør normalt ikke skade på sokkel, de gror bare mere i en anden retning nemlig derhen hvor der er vand at suge op. Det fører så til at dårlige kloakrør specielt beton rør,  kan blive fyldt med rødder.
Det er ikke alene løvfald. Man kan med rette kalde birk nogle grise. De smider en masse både forår og efterår. Ligeledes blæser mange af de tynde kviste ned hvert år. Så man kan godt blive træt af dem ved indkørsler eller på grus pladser.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Man bør i det hele taget ikke plante træer der bliver store med tiden nær bygninger - dels er der risiko for stormskader, dels er det ikke helt billigt at få dem fældet, med mindre man selv kan.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis