Alternativ til varmvæg

Vi står for at skulle lave nyt køkken, og i den forbindelse er vi lidt udfordrede m.h.t. ydermuren. Vi kan nemlig kun undvære få cm, før vi render ind i at rage gevaldigt uklar med en dør, der ikke kan flyttes eller ændres.

Først og fremmest kan vi ikke helt finde ud af, om vi blot skal udelade isolering af muren. Den er hulmurs isoleret, men kun med en små 5 cm.
Det ved jeg ikke, om I har en mening omkring?

Dernæst har vi - såfremt vi vælger at varme væggen lidt op - haft kig på:

Varmvæg, diverse mærker - men de fylder 43 mm i dybden, hvilket er for meget.
SkamoWall, der fåes ned til 25 mm, hvilket lige akkurat kan gå, men som virker lidt bøvlet at opsætte (og firmaet selv siger skrøbeligt ved den tykkelse).
KlimaTec plader, der ligesom SkamoWall fåes i 25 mm, men på os også virker lidt bøvlede at sætte op.

De to sidstnævnte er ydermere noget dyre. Jeg er slet ikke sikker på, at de ved 25 mm tykkelse overhovedet kan tjene sig selv ind igen?

Har I nogle gode og kloge input? Evt. produkter vi har overset?

Jeg skal lige huske at sige, at udvendig isolering IKKE kan lade sig gøre i dette tilfælde, så kun indvendig isolering kan komme på tale.

Vh. THB

Dane End Ragdolls - Stueopdræt af dejlige Ragdoll killinger - www.daneend.dk
11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Nu viser du jo ikke noget billede men hvad er problemet med døren?
Ofte kan en dør "forlænges" ved at man fjerner gerictherne også opsætter et stykke liste/plade der dækker stykket ud til den nye mur. Derefter sættes gericterne så fast på dette liste/plade.

Spørgsmål om hvor meget isolering i skal have kan i jo kun selv svare på, men varmvægs plader giver noget mere end de øvrige plader i kikker på så hvis i gerne vil have det varmere indenfor er det jo løsningen

Ask
Jeg har lavet en simpel stregtegning, der viser det nye køkken + vaskerum.

Sort streg er de to rum, og den underlige buede tingest er døren, der skal være der (vi vil ikke have direkte udgang fra køkken til toilet, der ligger efterfølgende), og som er presset helt ud mod badeværelsesvæggen, for at der lige akkurat kan være den bordplade, jeg har markeret med grøn streg.

Rød streg er den del, der er ydermur. Og det er ved rød streg vi kun har noget i retning af 3 cm at gøre godt med, før bordplade vil gå ind i dør.Vh. THB

Dane End Ragdolls - Stueopdræt af dejlige Ragdoll killinger - www.daneend.dk
Måler du til selve dørkarmen eller til kanten af gerikt. Man kan undvære gerikt eller den kan saves så den er smallere.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Målt til dørkarmen. Der bliver aldrig plads til gerigter :-)

Lige nu hælder vi nok mest til blot at pudse op, og så montere køkkenet uden yderligere isolering. Ved nærlæsning kan jeg se, at selv de produkter, der kun tager de her 2,5 cm i dybden, skal der pudslag udenpå - og så har vi balladen igen med plads.
Vi er bare kede af at få sådan en kold væg (der skal kun underskabe ind, så det bliver meget bar væg). Specielt fordi vi har efterisoleret hele resten af huset med min. 100 mm i væggene, alt efter pladsforhold. Så vi håbede, vi havde overset en smart løsning, men det lader jo desværre ikke til det.

Vh. THB

Dane End Ragdolls - Stueopdræt af dejlige Ragdoll killinger - www.daneend.dk
Altså jeg ved ikke så meget om det, men en mulig model er at bruge Aerogel isolering.
Det er en teknologi der oprindeligt er opfundet til rumfart og det giver en lambda ned til 15 (normal mineraluld har 38). Så der er væsentligt mere isolering per mm end ved andre isoleringsformer.

Pladerne fåes i 10mm tykkelse, og der skal så noget puds udenpå, men samlet burde det godt kunne lade sig gøre indenfor cirka 25mm hvilket er det du har.

Det kommer jo aldrig til at give så meget som 100mm isolering, men du får trods alt brudt kuldebroerne og isoleret en smule.

Hvis du vil skaffe dig lidt ekstra plads kan du jo slå det inderste pudslag ned så du kan sætte isoleringen direkte med mursten. Det er dog et stort arbejde


Ask
Annonce
Jeg har bare et dumt spørgsmål men kunne døren laves om til skydedør?? 🙂

Med venlig GDS hilsen Mads

P.S. Har ingen håndværksmæssig uddannelse

Personligt ville jeg faktisk være mere bekymret for gangareal i køkkenet end for døren. Og giver dørens bredde jo også gangarealet. Det virker smalt i mit hoved 

Ask
Uha, Aerogel er meget dyrt pr. m2 - det kan ikke betale sig for os. Men tak for indspark  
Og vedr. gangareal, så er det min stregtegning den er gal med :-) Bordpladen fortsætter naturligvis ikke ud i det lille rum bagved. Køkkenet er den store firkant.

Mads - Jeg har også kigget på skydedør, men den vil ikke kunne åbnes helt, da der ikke er væg-bredde nok, desværre.
Da vi flyttede ind i sin tid, var der en foldedør - men det var noget værre djævleværk at have med at gøre, så den tog vi ned.

Vi kan sætte et nummer smallere dør i (62,5), men det synes vi bare bliver for smalt. Ja, jeg tror snart vi har været igennem de fleste muligheder :-)
Det bliver nok "bare" kold væg med puds (men dog hulmurs isoleret).

Vh. THB

Dane End Ragdolls - Stueopdræt af dejlige Ragdoll killinger - www.daneend.dk
Er du sikker på i ikke vil blive kede a, ikke at efterisolere denne væg, når I nu har gjort det alle steder? Tænker også om det kan have betydning hvis I engang sælger, at der er en uisoleret væg.

Bare et forslag, men I kunne også lade bordpladen være skrå op imod døren (eller rund)..

Med venlig GDS hilsen Mads

P.S. Har ingen håndværksmæssig uddannelse

Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis