Ensidig taghældning - gavltrekant - byggetilladdelse

Hej
Vi skal til at bygge nyt sommerhus, og fået tegnet et nyt sommerhus med ensidig taghældning, og det er naturligvis det vi gerne vil bygge. Det er 2,5 meter hvor det er lavest, og 4,5 meter hvor det er højest. 

Vi har netop fået afslag på vores byggeansøgning, grundet en servitut/deklaration i grundejerforeningen fra 1971. Der står
"at bygninger ikke må gives en højde over 3 m, regnet fra terræn til den linje hvor ydervæg og tagflade mødes (bortset fra gavltrekanter) "

Kommunens vurdering er så, at når der står "gavltrekant", så er der ment et saddeltag.
De siger at vi kan søge dispensation, men det jo ikke er sikkert at vi får den godkendt, og at vi skal komme med nogle gode argumenter til dispensationen.

Hvis der er nogle der har nogle foreslag til nogle gode argumenter for hvorfor vi skal have lov til at bygge med ensidig taghældning, ville det være skønt :-)

De bedste hilsner

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis kommunen holder fast i denne paragraf, er der jo nok ikke så meget at gøre, andet en at bygge et hus der overholder kravene,
"at bygninger ikke må gives en højde over 3 m, regnet fra terræn til den linje hvor ydervæg og tagflade mødes (bortset fra gavltrekanter) "

Skal du søge en dispensation kunne du evt. nøjes med at lave det 4 meter højt, " i den høje side" hvis det da er muligt.
Ved ikke om det vil hjælpe, og om det er en mulighed, at grave lidt ud. så den høje side, virker mindre høj.

Vi prøver igen, i morgen --
Er der andre sommerhuse der er udført med samme tagløsning i lokalplan området? det er forudsætningen for at i kan få dispensationen igennem.

Med venlig hilsen
Martin Hjordrup Hansen.

Bygningskonstruktør / projekterings,- IKT- og Procesleder. Bygningsdesign.

Ingeniørfirmaet 
FJERRING A/S
Slagelse.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis