Plantebord i orangeri - bedst træ til projektet?

Jeg vil gerne lave et plantebord som skal stå i min orangeri. Noget i den her stil:

https://www.silvan.dk/scan-pot-lenny-plantebord-84-cm-78-cm-38-cm?id=2780-1379558

eller

Men gerne større og lidt mere skræddersyet til mit behov.

Jeg har ikke lavet et træarbejde projekt før og det her er mit første :) Jeg har lavet nogle tegninger og er ved at tænke på selve bygning af projektet, altså materialer og hvordan træet skal arbejdes.

Jeg er startet med at kigge på materialerne og fandt frem til de her eksempler:
https://www.jemogfix.dk/hoevlet-forskalling-19-x-100-mm/4230/019100-0240/
https://www.silvan.dk/ft-braedder-hoevlet-4-sider-100-mm-2400-mm-25-mm?id=7700-9481797
https://www.stark.dk/byggematerialer/trae/laegter

De passer nogenlunde til mål, og jeg har både rundsav, stiksav og en multisliber til at arbejde med dem.

Men, jeg tænker nu på om det er bedre at købe imprægneret træ eller ubehandlet træ? Orangeriet er ret fugtigt (der er allerede kommet noget mug på nogle ubehandlet træ), især om vinteren.

Hvis jeg bruger ubehandlet træ, tænker jeg at slibe den godt og give den en lag af transparent træbeskyttelse. Vil det være nok?

Er de her typer brædder og forskalling dem jeg skal bruge? Eller søger jeg helt forkert? Hvad er jeres erfaring med træ? Alle tips er velkomne, tak!
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
karl smart
karl smart
1409 2600/2700
Du skal lufte ud om vinteren ved at lade døren eller et vindue stå åben døgnet rundt , brug det billigste ubehandlet fyrretræ ..............

Elektriker gennem 45 år .
calle captiosus
 Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside, thoroughly used up, totally worn out, and proclaiming...."WOW What a Ride!!"  -Mark Frost
Sørg for at træet ikke er for fugtigt når du behandler det med træbeskyttelse. Skriver lidt om det her på min side: https://træbeskyttelsen.dk/ Og ellers er det altid en god ide at behandle træet med noget trægrunder inden du bruger træbeskyttelse. Dette hjælper træbeskyttelsen med at trænge længere ind i træet, og netop bekæmpe den mug du taler om.

Held og lykke med det :)

Hvis du vil vide mere om træbeskyttelse, så tjek min side ud https://træbeskyttelsen.dk/
cristi_and
cristi_and Trådstarter
2 8361
Hej begge to. Tak for svar.

Det ser ikke ud til at være så stor problem nu med fugtighed/mug, men der var noget slemt her i Februar hvor der regnede så meget! Vi havde mug i både skur og orangeri. Jeg holder øje med det og lufte ud en gang i mellem. Når det bliver varmt så er vinduerne altid åbnet så fugt ikke kan akkumulere.

Jeg har allerede købt træ til projektet og skal hygge mig med det snart.

Iøvrigt har jeg opdaget en sindsyg god program til at lave tegninger til alle mulige projekter, og den er gratis til at bruge hvis man deler sit projekt offentligt. Her er mit:

https://cad.onshape.com/documents/6f03b9c4f118de1ef561e9fa/w/9b524ad53bec1d392f96622a/e/527f7f00e84b6466387092e8
Annonce
Rantzau
Rantzau
2229 2970
Brug trykket fyr. Det der forhandles i Danmark har ingen sundhedsmæssig risiko så længe det ikke kommer i direkte kontakt med fødevarer.

Slib let og mal med standard dækkende træbeskyttelse. Disse midler overholder samme krav til fødevarer. Slibningen letter de årlige rengøringer så angreb af skadevoldere minimeres.

Udluftning af drivhuset her ingen effekt på træs holdbarhed. Udluftningen skal udelukkende foretages ad hensyn til væksterne.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her

Se også