problemer med gasfyr, vandet forsvinder

Radiatorvandet svinder langsomt over ca. 14 dage. Trykket går helt i bund. Hvad kan det skyldes?
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du har en lækage på dit varmesystem. Måske er sikkerhedsventilen utæt, sæt en lille beholder under, så du kan se om der kommer vand ud, ellers må du få trykprøvet anlægget.

fase
Velkommen på lds
Utæthed. Ud over defekt sikkerhedsventil kan det være utæt rør i din installation. eller gennemtæret kedel i gasfyr.
Men allerførst vil jeg spørge om hvor lang tid det tager at fylde vand på. Er det under 10-15 sekunder eller er det mere end 1 minut.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Det ta´r 1-2 sek.
Så er det sikkert din trykekspantionsbeholder der er fyldt med vand og måske også defekt. Du skal have målt fortryket på beholderen. Der sidder en (lille) ventil som på et almindeligt bilhjul. Du skal have fat i en trykmåler, evt. sammenbygget med en hånd- eller fodpumpe. Det korrekte tryk måles når du har trykket af dit fyr (luk aftap-/ påfyldningsventil op). Fortrykket skal være ca. 0,7 bar. Er fortrykket mindre, skal der pumpes luft ind i beholderen indtil trykket når de 0,7 bar - stadig med åben aftapsventil. Når trykket er kommet op på de 0,7 bar, er beholderen fyldt helt op med luft, og du klar til at fylde vand på igen.
Hvis du ikke kan opnå et stabilt fortryk, og at trykket i beholderen falder, er det sikkert gummimembranen i beholderen der er utæt, og du skal have din trykekspantion skiftet.

Søren O
Jeg vil næsten sige at du helt sikkert skal have trykekspansion skiftet. Den er sikkert rødmalet og sidder måske oppe i fyret. Det er du sådan set heldig med da deter meget billigere og mere enkelt end de andre udsigter er meget dyrere.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis