Fuldautomatisk pillefyring

ClausKM
ClausKM
107 4100
Jeg har et ældre familiemedlem som fyrer med piller. Sækkene leveres i garagen og skal så bæres ind og hældes en lille silo ved fyret inde i bryggerset. Det kan han pga. alder og sygdom ikke længere selv (og jeg kan heller ikke pga. geografi).
Mit spørgsmål er om man kan automatisere pillefyringen uden det koster en formue?
Jeg forestiller mig noget med en stor beholder ude i garagen og en snegl ind i huset. Der er ca. 5m hen til fyret.
36 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Ja det er der flere som har, både med snegl eller vakuumsug fra et ekstern lager. Den billige løsning er nol at få lev. i bigbags og så stikke en snegl ind i bunden af sækken.
Frank Chr. skrev den 26-03-2020 23:15:36

Ja det er der flere som har, både med snegl eller vakuumsug fra et ekstern lager. Den billige løsning er nol at få lev. i bigbags og så stikke en snegl ind i bunden af sækken.

 Kun et spørgsmål om at havde en snegl der er lang nok https://www.youtube.com/watch?v=2sfcqrA1v2U 

..og så selvfølgelig sådan en "dims" her i sin pillesilo https://www.youtube.com/watch?v=3_5t1DlyC2A  
ktm
ktm
8759 4540
Jeg installerede en luft til vand varmepumpe.  DET er supernemt!

Med venlig hilsen
ktm

 

Annonce
NBE har et system med vakuum-transport - men da der efterlyses en billig metode er det nok ikke løsningen. https://www.nbe.dk/wp-content/uploads/2015/08/Hurtig-Installation-Guide-Vakuum-Transport.pdf  
jthyge
jthyge
552 8543
Den helt lavpraktiske løsning kunne være at bestille i 10kg sække, som er nemmere at håndtere.
Eller betale naboknægten for at komme et par gange om ugen, og fylde piller på. 
Annonce
ClausKM
ClausKM Trådstarter
107 4100
Tak for svarene. Jeg havde ikke tænkt på at man bare kunne have det stående i bigbags. Så melder der sig to nye spørgsmål. 1) Kan man forvente at leverandøren sørger for at få bigbagen helt ind i garagen eller skal man selv finde ud af at få den fra fortorvskant og derind. 2) Må man bare skære i sækkene eller er der pant på dem?

Han overvejer også varmepumpe, men umiddelbart synes jeg det ligner en dyr løsning når tidshorisonten er kort. Jeg er også betænkelig ved om den reelt kan varme huset op. Det er et ret stort og ikke specielt godt isoleret hus. Endelig er jeg bekymret for at en varmepumpe med binding til en bestemt el-leverandør (billigste løsning) vil gøre huset endnu sværere at sælge.
kovas
kovas
2419 9670
Hvor langt er der fra garage til fyret? Hvis de stadig står i garagen så kan jeg ikke se forskellen på sække og bigbags.De skal jo stadig væk bæres ind til fyret. Min nuværende leverandør er sød til lige at skubbe på så pallerne kommer ind i garagen. Men det afhænger jo nok af den enkelte leverandør. Men kan man bære dem fra en bigbag så kan man jo osse bære fra en 16kg pose af flere omgange. Mest fordi det kan være svært at finde nogen som levere i bigbags.

Mange hilsner Kovas,

Nu med pillefyr og 4900wp på taget.
1, år produceret  4782kwh.
Bigbags kan lev. med løftevogn/elhund (kræver fast solidt underlag) eller med kran og med mobiltruck, mulighederne er lidt forskelligt hos de forskellige træpilleforhandlere. Der er normalt ikke pant på bigbags.
Alternativ kan man osse ofte selv hente træpiller i løs vægt med trailer - jeg kender en der har monteret 2 palletanke a 1000 liter på sin boogi-trailer, han henter 1500 kg af gangen på foderstoffen, derhjemme bakker han så blot traileren ind i garagen og sætter en snegl i, som går igennem en indervæg til fyrrummet. 
ClausKM
ClausKM Trådstarter
107 4100
@Kovas, ideen er at automatisere overførslen fra lager til fyr med en snegl. Garagen hænger sammen med huset og der er kun en væg og 4-5 meter mellem fyr og garage.

@jthyge, det er den løsning har har nu, ikke en nabodreng men en ven som kommer og hjælper. Det er bare træls at være så afhængig af andre og dem han kender bliver også ældre.

Er der nogen som erfaring med driftsikkerheden af sådan nogle snegle? Kan man risikere at pillerne sætter sig fast i tide og utide?
Der er yderligere 26 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her