Isolering af PEX rør? Hvilken str. rørskåle.

Laffet
Laffet
9 2000
I forbindelse m. overtagelse af nyt hus, er planen at få isoleret de eksisterende PEX rør der løber rundt omkring i huset (brugsvand og varme). Men spørgsmålet er, hvilken type rørskåle bør jeg anvende? -Har umiddelbart tænkt mig at anvende Rockwools rørskåle, hvor det er min opfattelse af disse isolerer bedst.

- Hvis røret er et 15mm PEX rør, hvilken størrelse rørskål skal jeg så gå efter? -Skal jeg bibeholde yderrøret, eller skal det af inden isoleringen bliver påført? -Tænker det er lidt svært at få både 15mm PEX og yderrør ind i en 15mm rørskål..

På forhånd tak for hjælpen!!
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Søren O
Søren O
3272 7000
Det er bedst at bruge isoleringsskåle med så lille indvendig diameter som muligt, og så stor isoleringstykkelse som muligt.
Du vil spare en del penge (og noget varmetab) ved at fjerne yderrøret omkring dit pex-rør, da små isoleringsskåle er billigere.

Søren O
Laffet
Laffet Trådstarter
9 2000
Søren, tak for dit hurtige svar. Jeg er helt med på at de selvfølgelig vil være hensigtmæssigt at fjerne yderrøret. Men hvis jeg husker rigtigt, er det da ikke lovpligtigt at have yderrøret, da det netop skal sikre at såfremt der sker brud på PEX røret bliver vandet ledt af yderrøret til aftap/tapstedet.
Du skal IKKE fjerne yderrøret af de grunde du selv nævner. Det er energimæssigt det samme at isoleringen sidder udenom. Forskellen er ihvertfald ikke målelig. Og så køber du rørskåle der passer til yderrørets diameter. Afhængig af om rørene er indenfor eller udenfor klimaskærmen ville jeg vælge henholdsvis skum eller rockwools-skåle.

 Topmålet af dovenskab er at gøre det rigtigt første gang

Annonce
Annonce
Søren O
Søren O
3272 7000
Nu var det trådstarter der startede ideen med at fjerne yderrøret, og foreslog rørskåle med 15 mm indvendig diameter. Så længe pex-røret er tilgængeligt, er der ikke noget i vejen for at fjerne det.
Det enkleste er da blot at købe rørskåle der passer til yderrøret, det giver dog en noget højere pris på isoleringsmaterialer.

Søren O
Skumfidus-rørskåle isolere ikke særlig godt, vælg rockwools-skåle med sølvpapir/stanniol udenpå. 
Laffet
Laffet Trådstarter
9 2000
Tusind tak for hjælpen allesammen. Rockwools skåle er blevet bestilt og bliver monteret udenpå yderrøret :-).

Dbh
Mathias
Annonce
Annonce
Rantzau
Rantzau
1824 2970
Husk også at isolerer koldvandsslangerne for at forhindre kondens.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her