Corona-virus.

Er I berørt af Statens tiltag for at dæmme op for corona-virusen? Hamster og panikkøber I? Eller tager I det med ophøjet ro og ser tiden an? 
Er I berørt af Statens tiltag for at dæmme op for... Vis hele indlægget
124 svar
 Følg tråden
Der er 100 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Frank: Det hjælper altid med en smule galgenhumor.  

Det får mig også til at tænke på hvordan folk hjælper hinanden ad uofficielle kanaler uden at belaste sundhedssystemet. For et par år siden var vores datter udstationeret i Cambodia i forbindelse med hendes uddannelse.

Fruen mobiliserede alt og fik datteren vaccineret mod stort set alt hvad tænkes kan på denne klode. Datteren var godt nok noget groggy efter det forcerede forløb, men klog af skade gjorde hun hvad moren havde befalet. Desuden blev hun udstyret med en medicinkasse der kunne gøre ethvert felthospital grøn af misundelse. Alle nødvendige papirer var udfyldt og godkendt af de cambodianske myndigheder inden afrejse på fruens foranledning.

Der fik jeg syn for sagen hvor effektiv en skrap og erfaren intensiv sygeplejerske kan være når hun for alvor ruller sig ud.  

Datteren slap under hele opholdet uden symptomer på nogen sygdomme overhovedet selv om hun i månedsvis boede under forhold der ville have taget pippet fra enhver gennemsnits europærer. Så heldige var andre ikke.

Et par amerikanske piger var ikke forberedt halvt så godt og havde ikke en brøkdel af samme udstyr, så de fik brug for datterens medicinkasse. Det interessante var, hvor hurtige og effektive et internationalt samarbejde helt uden myndighedernes indblanding kan etableres med minutters varsel.

Et par amerikanske piger i Cambodia blev rådgivet af en dansk intensiv sygeplejerske i Danmark via Skype. Pigerne har senere besøgt os i Danmark, og vi har grinet en del over det bizarre forløb.

P.S. De amerikanske piger kom gennem deres sygdomsforløb helt uden mén.

P.S.S: Ved afrejse fra Cambodia efterlod datteren medicinkassen til lokalsamfundet i håb om at medicinen kunne gøre nytte. Hovedparten var nyeste medicin og vanskelig at skaffe i Cambodia.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Det er netop lige præcis et så fint eksempel på hvordan vi kan hjælpe hinanden, og det gør mig glad - så thumbs up herfra.

Ps. God omsorgsfuld kone du vist har Rantzau  

 
Forløbet viser flere ting:

Med fruens lange erfaring, vidste hun præcis hvilke kompetancer hun skulle trække på. Rigshospitalet har som landets førende forsknings hospital ansvar for de mest komplicerede sygdomstilfælde, alt samlet i samme hus - det gjorde al kommunikation lynhurtig.

Personalet på de højintensive afdelinger har ry for, når de trækker på bagvagten, så er det alvorligt og så lyttes og handles der.

Samme mønster ses nu også i resten af civilsamfundet. Jeg læser om nogle specialister i nethandel nu hjælper en række små special forretninger med distribution af deres varer uden fysisk kontakt. Det er nyt.

Specielforretningernes særkende er netop den personlige rådgivning om produkterne. Dette samarbejde vil på sigt styrke de udsatte specialforretninger.

Jeg har nævnt vores naboer der som noget at det første tilbød at købe ind for os, netop fordi de kendte vores situation. Fruen der i frontlinjen var i højrisikogruppen med risiko for at smitte mig, som igen kunne smitte videre. Al det logistiske blev løst på få minutter.

Når vi vender tilbage til normale tilstande, ser jeg flere tegn på vi får et mere robust samfund.

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Annonce
Hvis det stadigvæk skulle knibe med toiletpapir   https://www.facebook.com/watch/?v=1446045988898386 
... og hvis man nu skulle have hård mave.  

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Før coronaen hostede jeg altid for at skjule, at jeg skulle slå en prut - nu prutter jeg for at skjule, at jeg hoster.    
Efterhånden som konsekvenserne af sundhedskrisen er synligt, er det interessant hvad sundhedspersonalet på landets sygehuse har erfaret. En sygeplejerske i Region Hovedstaden, skrev et debatindlæg i Informationen:

"I årevis har sundhedspersonalet kritiseret, at der ansættes så mange administrative ansatte i sygehusvæsenet. Vi har fået at vide, at de er nødvendige, men sjovt nok har de været hjemsendt mens vi har gennemført en historisk stor omstilling til coronadrift".

Man kunne let få den kætterske tanke, at hvis man fyrede resten af djøfferne, var årtiers våde drømme om verdens bedste sundshedsystem pludseligt inden for rækkevidde.  

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Jeg har i flere år også haft den samme kætterske tanke, at det ville gavne sundhedssystemet alle vegne, hvis man fyrede størsteparten af de mange djøffere, hvis spidskompetance er at skabe ventetider og store bunker, og så ellers kvaje sig i det uendelige og bruge tid på bortforklaringer af de uendelige mange fejl.

Med venlig hilsen
ktm

 

Der er yderligere 14 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også