Loft til kip i sommerhus

Kære alle,

Jeg overtager snart et sommerhus fra 1982. For at få lidt højere til loftet og en bedre rumfornemmelse har jeg tænkt mig at lave loft-til-kip i stuen (ca. 42 kvm). Det er gitterspær T2, og med ca 15mm isolering i det nuværende loft - det ser ud til at være lagt i batts (altså ikke noget løst noget der er sprøjtet/pustet ind). Inden jeg kaster mig ud i det håber jeg, I kan hjælpe med et par spørgsmål:

1) Hvordan fjerner jeg lettest det nuværende loft+isolering - er det at kravle rundt på loftet og tømme det for isolering først via loftslemmen (alternativt lave et større hul over udgangen i stuen så det hurtigt kan komme ud til trailer) // eller er det blot at gå i gang med en stiksav i stuen og så skære hele loftet ned i stykker (så loft + isolering falder ned på gulvet)?

2) Hvor meget isolering bør jeg etablere igen, givet at det er et sommerhus (som også vil blive brug af og til over vinteren)?

3) Det nye loft tænker jeg vil bestå af (vindpap?), isolering, dampspærre, ét lag gipsplader, og derpå sømmet træbræder for at matche væggene i huset. Givet at det er et sommerhus, bør jeg lave et krydsforskallet installationslag for at undgå at bryde dampspærren, eller er det ok at sømme alle disse bræder op igennem?

Ser frem til jeres kloge råd!

Hilsen Casper
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Rantzau
Rantzau
2341 2970
Inden du går videre vil jeg anbefale du overvejer endnu en gang om kip til loft er en større fordel end udsigt til et gitterspær der er beregnet til en skjult konstruktion.

De eksempler jeg har set, er alle store selvlysende øjebæer. Rumfornemmelsen vil med garanti blive anderledes.   
spg 1:
Jeg ville selvbruge loftlem og bruge en dag på det.. mere for at undgår alt for meget svineri og isolering i øjnene hvis man gør det nedefra... jeg tror man kommer langt med 4 timers indsats :)

spg. 2:
Givet at isolering ikke er det dyre - så tror jeg ville gå efter så meget som muligt der er plads til..
150mm er jo ikke meget - men sikkert mere end de fleste fritidshuse har...
idag ved nye fritidshuse ligger kravet dog på 265mm i loftet ved kip..

så kunne du få plads til 2 x 100mm i forbandt så ville jeg selv synes det var super...

Spg. 3
overvej at sætte en træplade inderst istedet for gipspladen. dette giver stabilitet og skiveeffekt.


dan-49
dan-49
49 4500
hej denNyesommerhusEjer
ville tage den beskidte løsning og skære det hele ned; men vedr. gittespær der skal du være forsigtig hvis du har tænkt dig ikke at have synlige gitterspær, bygningsrelementet skal efterkommes. jeg ville som gammel tømrermester forslå at du laver lasker helt oppe i kip, lave et nyt sæt hanebånd højere oppe og fjerne nederste hanebånd.

bh....dan-49
Annonce
uldal
uldal
6694 6500
....oghusk at kontakte en elektriker. Al installation skal ændres. Det skal jo være lovligt. 

 

TRRA
TRRA
783 2770
Du kan se om det er muligt at fjerne noget gavlbeklædning eller nogle eternitplader. Så er der en chance for at du kan trække vejret deroppe.

Mvh Troels
ev elmand
ev elmand
17200 7480
Jeg ville da mene at den allerbedste løsning ville være at bruge de overskydende isolerings måtter på den del af huset der ikke skal ændres. Altså lægge det over på værelser m.m.
Gammel isolering fejler normalt ikke noget.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her