Kosmetisk renovering af brændeovn.

Min brændeovn har i forbindelse med renoveringen fået lidt betonsprøjt (flydende beton), malingklatter mm. på sig, og den er ikke helt ny, så jeg tænkte at jeg ville shine den lidt op.
Men hvad er fremgangsmåden? En roterende stålbørste, og så behandle med noget til slut? Hvad?
Tips og tricks modtages gerne

7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Beton er du nødt til at bruge en tynd opløsning af saltsyre, som du kommer på pletterne. Maling fjernes med brun sæbe i en grød, der lægges på natten over med folie over. Der efter total afrensning med sæbe og fuldkommen Tørring. Brug ovnsværte til at komme tilbage til oprindeligt udseende.

 

Det er ikke sikkert der skal bruges ovnsværte, det er kun til ældre ovne der oprindeligt har fået sværte. Ellers senotherm maling.

Se evt. hvordan det kan gøres her... 
https://varmkaffe.dk/hus/nyt-liv-til-den-gamle-braendeovn/

Jesper 
http://www.VarmKaffe.dk - en blog om rejser, sejlbåd, have og hus.

Brug ovnsværte. Det er langt lettere at vedligeholde efterfølgende.

Brug ikke Senotherm maling. Den fejl har jeg gjort engang. Det var et helvede at vedligeholde. Jeg måtte efterfølgende bide i det sure æble og fjerne al maling. Nu har ovnen fået sværte, og den står med en langt smukkere overflade.

En omgang med krøllet avispapir i ny og næ og ovnen står som ny.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Jeg skrev ovnsværte af erfaring. Vores Morsø i sommerhuset er begyndt at få rustpletter og dem har jeg holdt væk i 5 år nu, med en tur en gang imellem. FET er den nemmeste måde at shine den op på.

 

Så har vi forskellige erfaringer... Jeg fjernede rust og malede vores Morsø for 4 år side , den står stadig rigtig flot. Men jeg vil da ikke afvise sværte er en bedre løsning, hvis der er fugtigt hvor ovnene står. Senotherm er ikke god til at beskytte mod fugt.


Jesper 
http://www.VarmKaffe.dk - en blog om rejser, sejlbåd, have og hus.

Annonce
Tak for jeres svar. Jeg havde håbet på noget i stil med ovnsværte. Min brændeovn er dog relativt ny, i hvert fald efter 2001, og er vist derfor oprindeligt behandlet med maling. Skal det fjernes før den kan få ovnsværte? Eller skal den males i stedet for? 
Det er ikke nødvendigt at fjerne al gammel maling før ovnsværte. Det opdagede jeg ved et efterfølgende ovnprojekt - jeg kunne have sparet meget arbejde. Det meste forvitrer når ovnen bliver varm.

Rust er kun en mindre problemet og kun i uopvarmede rum. Også stærk varme kan misfarve ovnen, og så er ovnsværte let og ligetil at anvende.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også