Onduline tag

mikguth
mikguth
20 2500
Hej LDS
Jeg skal skifte tag på garagen og vil lægge onduline. Jeg vil starte med et undertag med tværgående brædder på spærene. Og så vil jeg lægge ondulinepladerne direkte på undertaget. Er det ok? Grunden til jeg spørger er, at i de fleste vejledninger lægger der lægter ovenpå undertaget og så sømmes onduline pladerne fast på lægterne. Det virker bare unødvendigt på mig...er det pga ventilation?
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvorfor onduline?? Tænker der er mange andre valg der er bedre! 
mikguth
mikguth Trådstarter
20 2500
Fordi det skal gå lidt hurtigt, og er midlertidigt. Lige nu regner det ind og træværket rådner og jeg har ikke tid og råd pt. til at lave helt ny tagkonstruktion.
Men hvorfor så lave undertag med brædder? Undertag er jo til for at lede fygesne eller lign bort og brædderne alene er jo ikke tæt. Og derfor skal der klemliste og lægter oven på undertag, da evt vand ikke kan ledes bort. Så kan du lige så godt lægge lægter og onduline og så undlade brædderne. 
Annonce
mikguth
mikguth Trådstarter
20 2500
Jeg har et ønske om på sigt at lægge tagpap. Derfor brædder. Desuden er der risiko for kondens på ondulinepladerne og det tænker jeg bræddeundertaget vil afhjælpe.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis