Støttemur plantesten super 8

Hejsa!
Jeg skal have lavet en støttemur 30 m lang. 3 sten høj (45 cm høj).
På den ene side af muren hæves græsplænen så den kommer til at være i niveau med overkant af øverste sten.
Hvad vil i sætte dem i?
Skal de f.eks. sættes i almindelig gul sand som stampes lidt og så lidt beton ovenpå til at klistre dem sammen. Hvor meget sand og beton lag skal der til for, at det har en værdi.
Hvis der skal bruges beton, hvad for noget vil i så bruge, har ingen tromle/tvangsblander/piskeris, men kan jo evt. lejes.

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Ufunderede støttemure skal sættes med knasfuge i stampet skarpkantet sand (bakkemateriale). Hvor dyb afhænger af jordbundsforholdene, men ned til lerlaget er en god rettesnor.

Beton er af det onde i den konstruktion som du påtænker.

Plantesten 8 er forholdsvis lette sten, så husk at lave effektivt dræn bag støttemuren. Du vil blive overraket over hvor store kræfter våd jord har. Drænet skal også afvande sandlaget hvor stenene er stablet.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Grav godt ned og byg en bæredygtig bund - 20 cm. bundsikring, 10 cm. stabilgrus og sæt den så bundskiftet i 10-15 cm. beton. Når bundskiftet er sat, så støber du en lille trekantstøbning på bagsiden, som går 15 cm. op og 15-20 cm. bagud.
Sæt et stykke tentorstål i hver hul, mens betonen er våd, som kommer op ca. 5 cm. under den færdige murhøjde. Læg derefter lange armeringstål langs med muren i fugen dertil og bind dem sammen med det lodrette stål (ståldelen er meget nemmere og billigere end det lyder!).
Når muren er stablet færdig så fylder du op med beton og glitter af øverst.
Du har ikke brug for dræn på støttemure der er under 50 cm. høje.

Et fif til beton er, at du kan hente færdigbeton ved alle betonvarefabrikker, de kan læsse det på din trailer - bare rolig det flyder ikke ud. Du skal bruge kantstensbeton i en 16er. Bed gerne om noget retarder, så kan du arbejde med betonen i længere inden den er ‘brændt af’ og er ubrugelig. Du kan få op til 8 timers forhaling på hærdningen.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis