Gipsplader på mustensvæg

Vil gerne monterer gipsplader på mustensvægge. Den ene væg er en tidligere læmur, som er fyldt op med leganødder. De to vægge er tidligere ydermure, som nu står så de er opvarmet fra begge sider. Den sidste væg er glas fra gulv til loft. Spørgsmålet er om den tidligere læmur opfyldt med lega, som vender ud mod det fri/kolde, skal der, da luft mellem mustensvæg og gipsplader. (forskalning) 
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis væggen er kold på ydersiden og kun isoleret med leca, så vil den også være relativ kold på indersiden. Fugt kan trænge ind fra regn og fra huset som damptryk. Dette kan sætte sig i skillefladen mellem mur og gips og da kartonen i gips er organisk, kan det giver skimmelvækst. Dvs du vil både have behov for ventilering af pladen og en dampspærre.

De vægge som er opvarmet på begge sider er ikke noget problem.


 Certificeret Statiker

Ang. Gipsplader på mustensvægge.. Da det ikke er klogt med gipsplader på kold væg.. Der sidder en radiator på væggen... Men er det bedre hvis der monteres en krydsfinér plade på denne væg, fremfor gips. 
Vores løsning:
Da vi heller ikke kunne være sikre på dugpunkter med en gammel hulmur (mursten, hulrum, porebeton, efterisoleret hulrum for mange år siden), valgte vi at klæbe fibergipsplader op direkte på porebeton væggen (se evt. Fermacell) - kræver at der fjernes tapet/puds m.v. helt ind.
Det har givet en flot opretning (op til 10mm/m), den er skruefast/slagfast og har en skiveeffekt som holder de gamle mørtlede (ikke limede) porebetonblokke på plads.

Hilsen Ralf

At tage nye materialer/teknikker ind i huset er ikke en dårlig ting.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis