Brændeovn går ud

Hej alle

Vi har købt sommerhus men det er som brændeovnen går ud når vi prøver at tænde den. Har denne sølv noget sige. Hvis den har hvad skal man så gøre med den? 😃
10 svar
 Følg tråden
Rantzau
Rantzau
1684 2970
Hvad gemmer sig bag "dimsen" ?
Annonce
Annonce
Nicolaim
Nicolaim Trådstarter
23
Den går igennem røret og ud på den anden side. 
Silas
Silas
526 København
Jeg tror Rantzaus mener hvordan dimsen ser ud inde i røret - er det bare en stang eller har den “vinger” og former et spjeld som lukker. Hvaf med testen af skorstenen er der fri passage eller har alliker fyldt skorstenen op?

Nicolaim
Nicolaim Trådstarter
23
Hmm tror ikke jeg kan åbne det? 😃
Annonce
djaydjay
djaydjay
642 7200
Der er en renselem oppe ved knækket, af med den og et kamera ind og tage et billede i begge retninger, så får du opklaret hvad dimsen styrer inde i røgrøret.
djaydjay
djaydjay
642 7200
Ser iøvrigt ud som der er en ledning, som rører røgrør, - det bør den bestemt ikke gøre. Røgrøret kan blive flere hundrede grader varmt !!
Nicolaim
Nicolaim Trådstarter
23
Ja det har jeg bemærket 🤣 der stod ud med vand første gang vi havde den i gang!
Annonce
Annonce
Nicolaim
Nicolaim Trådstarter
23
Tusinde tak! I morgen prøver jeg!
Rantzau
Rantzau
1684 2970
Vand?? - det lyder ikke godt. Du bør få et lille spejl ind eller tage billeder indvendigt af af hele røgrøret for at få fastslået hvad der gemmer sig.

Er der fald på den synlige vandrette del af røgrøret? Er faldet forkert eller mangler, kan der dannes kondens eller rester fra regn specielt i en brændeovn der kun bruges sporadisk - typisk i et sommerhus.
karl smart
karl smart
1190 2600/2700
Hvad med en skorstenfejer , der burde være en attest på at han har været der inden for det sidste år , det er et lovkrav at brændeovne / skorsten skal renses en gang om året i sommerhuse, .
Kulilte er en dødelig gas som kan opstår hvis en brændeovn brænder dårligt ..............

Elektriker gennem 45 år .
calle captiosus
 Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside, thoroughly used up, totally worn out, and proclaiming...."WOW What a Ride!!"  -Mark Frost
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her